Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede Yunanistan’ın bencil ve haksız tutumunun bazı ülkelerce destek bulmasının kabul edilemez olduğunu belirttiği, uluslararası hukuku hiçe sayan girişimlere karşı Türkiye’nin hak ve menfaatlerini her zaman ve her yerde koruyacaklarını vurguladığı söylendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Merkel’in Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın ve onu destekleyen ülkelerin bölgesel barışa zarar veren adımlarıyla neden oldukları sorunun çözümüne katkı verme çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiği belirtildi.

BAKANLAR DA GÖRÜŞMEYE KATILDI

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın hazır bulundu.

[old_news_related_template title="Yunanistan Meis’te tahrike devam ediyor! Yunan Cumhurbaşkanı Meis adasına gidiyor" desc="Yunanistan’ın geçtiğimiz hafta feribotlarla Meis adasına asker taşımasının ardından bu kez de Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou’nun 13 Eylül'de Meis Adası’nı ziyaret edeceği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/02/iecrop/yunanistan-sozcu4_16_9_1599071889.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/yunanistan-meiste-tahrike-devam-ediyor-yunan-cumhurbaskani-meis-adasina-gidiyor-6019729/"]