Hac kura sonuçları için heyecan doruğa çıktı. Hacı adayları bugün hac kura sonuçlarını öğrenecek ve 2020'de hac kafilesine katılıp katılamayacakları belli olacak. Diyanet İşleri tarafından gerçekleştirilen kurayla canlı yayında sonuçlar il il açıklanıyor. Tüm illerin sonuçları belli olduktan sonra sonuçlar e-Devlet üzerinden sorgulanmaya açılacak. Hac kura sonuçları sorgulama işleminin saat 21:00'a kadar başlaması bekleniyor.

HAC KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Hac kura sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanacak. Saat 21:00'dan itibaren sonuçların hacı adayları tarafından sorgulanabileceği bildirildi.

HAC KURA SONUÇ SORGU EKRANI



HAC KURALARI NASIL ÇEKİLİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, kuraya tabi tutulacak hacı adaylarının önemli bir bölümünün önceki yıllardan beri bekleyen ve bu yıl tekrar kayıt yenileten, bir kısmının da ilk kez ön kayıt yaptırmış olanlardan teşekkül etmesi sebebiyle, önceki yıllardan bekleyenlerin mağduriyetlerini belli oranda giderebilmek ve kendilerine daha fazla imkan sağlamak maksadıyla, kur’a çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek rakama göre çekilmesi benimsenmiştir.

Örneğin Katsayılı kura sistemi ile 5 yıldır başvuru yapanların 25 kez, 4 yıldır kayıt yaptıranların 16, 3 yıldır kayıt yaptıranların 9, 2 yıldır kayıt yaptıranların 4 ve bu yıl ilk kez kayıt yaptıranların ise 1 kez ismi çıkmakta, böylece yeni kayıt yaptıranların heyecanı da her yıl devam etmektedir.

[old_news_related_template title="Hac kuraları sonuçları: Ankara hac kura sonuç listesi" desc="Hac kura sonuçları açıklanmaya başladı ve ilk olarak Ankara'nın hac kura sonuçları çekildi. Ankara hac kura sonuçları Diyanet TV ekranlarında yayınlandı, haberimizde Ankara hac kura sonuçlarının bir kısmını bulabilirsiniz. Hac kura sonuçlarının tam listesi e-Devlet üzerinden saat 21:00'dan itibaren öğrenilecek..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/09/iecrop/hac-kuralari-galeri_16_9_1578559907.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hac-kuralari-sonuclari-ankara-hac-kura-sonuc-listesi-5558057/?_szc_galeri=1"]