Beyoğlu Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından corona virüsüyle mücadele kapsamından 8 Mayıs tarihinde alınan kararla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne maskesiz girmek yasaklanmıştı.

Caddeye gelen birçok vatandaşın maske kuralına uyduğu ancak kimi vatandaşların maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralını ihlâl ettiği görüldü.

Maskesiz görüntülendiklerini fark eden bazı vatandaşlar ise yüzlerini saklayarak kameralardan kaçmaya çalıştı.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN MASKE VE SOSYAL MESAFE UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada," Hazır salgını geriletmişken bize yakışanı yapalım. Maskeli, sosyal mesafeli; riske karşı biraz daha sabredelim" ifadelerini kullanarak vatandaşlara maske kullanımı ve sosyal mesafenin önemine dikkat çekti. (DHA)


[old_news_related_template title="Bakan Koca: Karşılaşacağınız sonucu bilemezsiniz" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kontrollü normalleşme kapsamında kısıtlamaların kalkması ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabından 'Eğer tedbirlerle kendinizi virüse karşı güvenceye almazsanız, karşılaşacağınız sonucu bilemezsiniz.' vurgusunu yapan Koca, çarpıcı bir paylaşımda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/02/iecrop/koca-bakanlik-1_16_9_1591100675.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bakan-koca-karsilasacaginiz-sonucu-bilemezsiniz-5850835/"]

[old_news_related_template title="'Corona virüsünü atlatmış kişiler dışlanmamalı'" desc="Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, corona virüsünü atlatmış insanların sağlıklı insanlardan farksız olduğunu belirterek, bu kişilere karşı dışlayıcı davranılmaması gerektiğini söyledi. Tekin, 'Bu kişilere karşı dışlanma, uzak durma ya da geri durma gibi bir durum olmamalı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/02/iecrop/corona-shutter_16_9_1591090278.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-virusunu-atlatmis-kisiler-dislanmamali-5850489/"]