İzmir’de deprem sırasında yaşanan kısa süreli panikten sonrası yediden yetmişe herkes kenetlendi. Evleri yıkılan, ağır hasar görenlere kucak açıldı. Birçok vatandaş sosyal medyada evlerine alabilecekleri kişi sayısını paylaştı.

İzmir’deki otelciler kapılarını bedelsiz olarak ihtiyacı olanlara açtıklarını, telefon numaralarını vererek duyurdu. Çevredeki kafeler sağlık çalışanları ve kurtarma ekiplerine 24 saat sıcak içecek, barınma ve zorunlu ihtiyaçlar için kapılarını açtı. Servisçiler ücretsiz depremzede taşıdı.

ANNE SÜTÜNÜ PAYLAŞIM ÇAĞRISI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Elif N. A., ihtiyacı miniklere anne sütü gönderebileceğini duyurdu. Elif sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “6 aylık bebeğimiz var. Dolaysıyla buzluğumuzda fazladan anne sütümüz var. Depremden etkilenen ve anne sütüne ihtiyaçı olan bir aile varsa seve seve paylaşırım” çağrısı yaptı.

“BİZİ KUNDAKTA BEBEK GİBİ HİSSETTİRDİNİZ”

Örnek bir dayanışma sergilenen İzmir’de kurtarma operasyonlarına katılan SAR Arama Kurtarma Acil Yardım Derneği Başkanı Erdem Akın ve İstanbul sorumlusu Şemsettin Şayan ile  İzmirli bir kadın arasındaki dayanışma konulu diyalog sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

SAR Görevlisi Şayan, 25 yıldır kurtarma operasyonlarına gittiğini dünyanın başka hiçbir yerinde bu kadar yardım görmediklerini söyledi.

Şayan, “Kendimizi burada kundakta bebek gibi hissettirdiniz bize. Allah razı olsun. Gece gündüz yanımızdaydınız. Biz arama kurtarma ekibiyiz, yeryüzünde birçok ülkeye biz çadır götürdük. ilk defa bir ilde bize çadır verdiler. Devletin mercilerinden bir tas çorba içmedim ben kendi adıma, hep halktan aldım. Bize bebekler gibi baktılar” dedi.

SOYER’DEN DAYANIŞMA RUHU İÇİN TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de sosyal medya hesabından İzmirlilere teşekkür eden şu paylaşımı yaptı:

* İzmir'in dayanışma ruhunu en güzel şekilde sergileyerek depremzedelere, arama kurtarma çalışmalarına katılanlara ve sağlık çalışanlarına, işletmelerinin kapılarını ücretsiz şekilde açan otel sahiplerine çok teşekkür ediyorum.

[old_news_related_template title="İzmir Tabip Odası: Barınma alanlarında Covid-19 artışı yaşanabilir" desc="İzmir Tabip Odası açıkladığı ‘İzmir Depremi Değerlendirme Raporu’nda, depremden sonra oluşan nüfus hareketliliği, geçici yerleşim yerlerinde barınmadan kaynaklı kalabalıkların oluşması, fiziki mesafelerin korunmaması gibi sorunlar sebebiyle İzmir’de Covid-19 vaka sayısında artış yaşanabileceği gözler önüne serildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/03/iecrop/izmir-iha-1_16_9_1604412752.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/izmir-tabip-odasi-barinma-alanlarinda-covid-19-artisi-yasanabilir-6110345/"]

[old_news_related_template title="İzmir depreminde can kaybı yükseliyor" desc="İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 109'a yükseldi. Yaralı sayısı 1036 olarak açıklandı. En büyük hasarı alan Bayraklı ilçesinde dört binanın enkazındaki arama-kurtarma çalışmaları sürüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/03/iecrop/resim2_12538130_16_9_1604382960.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-izmir-depreminde-can-kaybi-yukseliyor-olu-sayisi-100e-cikti-6109383/"]