Yunan bir komutan tarafından sevk ve idaresi gerçekleştirilen İrini Harekatı’nda görevli bir Alman fırkateyni, Türkiye’den Libya’ya gıda ve boya gibi maddeler taşıyan Türk bandıralı gemiyi Doğu Akdeniz’de durdurarak uluslararası hukuka aykırı bir şekilde saatlerce aramıştı.

“AB BÖLGEDE BARIŞI SAĞLAMAK İSTİYORSA BUNU TÜRKİYE’Yİ YOK SAYARAK GERÇEKLEŞTİREMEZ”

Yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, olayı şiddetle kınadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

* Bu durum Avrupa Birliği’nin (AB) çifte standartlı yaklaşımını bir kere daha ortaya koydu.

* Türkiye’nin Libya’nın meşru hükümeti ile olan ilişkilerini koruması ve sürdürmesi en doğal hakkıdır.

* Bölgede barış ve huzur ancak hakkaniyet ölçüsünde uygulanacak politikalarla sağlanabilir.

* Eğer AB de bölgede barış ve huzuru hakikaten sağlamak istiyorsa, bunu Türkiye’yi yok sayarak gerçekleştiremeyeceğini idrak etmek zorundadır.

[old_news_related_template title="Türk gemisine baskın emri AB'den: Sabaha kadar beklediler" desc="Almanya'nın Türk gemisine yaptığı baskınla ilgili detaylar ortaya çıkıyor. Baskın emrinin AB'nin Akdeniz Deniz Kuvvetleri tarafından verildiği öne sürüldü. Gemiye çıkan Alman askerleri, Türkiye'nin devreye girmesi üzerine aramayı durdurdu. Helikopterin geri alamadığı askerler, kaptanın izniyle sabaha kadar gemide bekledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/23/iecrop/baskin-iha4-1_16_9_1606138993.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/turk-gemisine-baskin-emri-abden-sabaha-kadar-beklediler-6137830/"]

[old_news_related_template title="Dışişleri Bakanlığı: İlgili ülkelere nota verildi" desc="Dışişleri Bakanlığı, Ankara’daki AB, İtalya büyükelçileri ve Almanya Maslahatgüzarı'nın bakanlığa çağrıldığını duyurarak 'Roseline-A adlı ticari gemimize İrini Operasyonu çerçevesinde ülkemizin açık izni olmadan çıkılması ve denetlenmesi olayı protesto edilmiş ve ilgili ülkelere nota verilmiştir' açıklaması yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/23/iecrop/disisleri-dha-1_16_9_1606151449.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/disisleri-bakanligi-ilgili-ulkelere-nota-verildi-6138182/"]