Bingöl’ün Kiğı ilçesine bağlı, Dallıca, Ağaçöven, Yazgünü, Açıkgüney, Sabırtaşı, Demirdöş, Sütlüce ve Bilice gibi yaklaşık 60 yıllık yerleşim yeri olan köy yollarının asfalt yüzü görmediğini belirten Dallıca Köyü Muhtarı Cuma Yeni, yol sorunlarının çözülmesini için yetkililere seslendi.

“YOL SORUNUMUZU ÇÖZMEK İÇİN ANKARA'YA GİTTİK AMA SORUN ÇÖZÜLMEDİ”

Yetkililerden talep etmelerine rağmen yılladır köy yollarının yapılmadığını belirten Dallıca Köyü Muhtarı Cuma Yeni, "Yollarımızda uzun yıllardır asfalt yok, birçok yetkiliye söylememize rağmen hala yollarımıza bir asfalt yapılmadı. Geçmişte terör sorunundan dolayı yol çalışması yapamıyorlardı şimdi ise köylerin boşalmasından dolayı yollarla ilgilenen yok. Bu sorunumuzun çözülmesi için Ankara’ya da gittik. Yetkililer yapacağız diyorlar ama son 7-8 senedir Dallıca Köyü olmak üzere 8 köyün yol sorunu çözülemedi. Ben 65 yaşındayım şuana kadar bu köy yollarında bir asfalt yüzü göremedim. Kime gittiysek herkes söz verdi ama bir türlü de yollarımız yapılmadı” dedi.

Muhtar Yeni, "Ben 65 yaşındayım şuana kadar bu köy yollarında bir asfalt yüzü göremedim. Kime gittiysek herkes söz verdi ama bir türlü de yollarımız yapılmadı” dedi.


“BİRÇOK KÖYÜN ASFALTI YAPILDI BİZ HALA TOZ TOPRAKLA UĞRAŞIYORUZ”

Yaklaşık 60 senelik olan yolda herhangi bir asfalt çalışması yapılmadığını belirten Dallıca Köyü sakinlerinden Necati Yazıcı, ”Burası birçok köyün kullandığı bir grup yolu ve İçişlerine bağlı güvenlik yolu olarak kullanılıyor geçiş bölgelerinde karakol var. Bu yol 50-60 senelik bir yol ve bu yollara asfalt dökülmesi taleplerimize her zaman tamam diyorlar ancak ortada bir çalışma yok. Birçok köyün asfaltı olmasına rağmen biz ise hala toz toprak ile uğraşıyoruz. Bu yol üzerinden giden 8 tane köy var benim yaşım 73 hala bu köy yapılacak. Biz sadece yolumuzu istiyoruz kimseyle bir derdimiz yok bizde bu vatanın evlatlarıyız. Devletimizden tek istediğimiz şey yolumuzun yapılması” diye konuştu.