Sivas Valiliği, 3 Mart tarihinde öğle saatlerinde hastaneye başvuran ve Corona virüsü paniğine neden olan Afgan göçmen hakkında açıklama yaptı. Valilik, yapılan tetkikler sonrasında göçmende Corona virüsüne rastlanmadığını duyurdu.

SOĞUK ALGINLIĞI TESPİT EDİLDİ

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada "03.03.2020 günü öğlen saatlerinde valiliğimize gelen bir Afganlı göçmen, rahatsız olduğundan bahisle, yardım talep etmiş, valilik görevlilerince de, 112 vasıtasıyla ambulans çağrılarak, Numune Hastanesine sevki sağlanmıştır. Görevli hekimlerce yapılan muayene ve tetkikler sonucu, şahsın rutin bir soğuk algınlığı yaşamakta olduğu belirlenerek, gerekli tedavilerine başlanılmıştır" denildi.



"DÜZENSİZ GÖÇMENLER 2 HAFTA MÜŞAHEDE ALTINDA TUTULMAKTADIR"

Anılan Afgan vatandaşı göçmen şahısın yaklaşık 4 yıldır Sivas'ta ikamet ettiğini ve salgın hastalığın başladığı ülke ve bölgelerde bulunmadığını belirten valilik, "Şahıs olağan ve mevsimsel grip/nezle belirtileri göstermektedir. Bakanlık emirleri gereğince, özellikle düzensiz göçmenler, kamu sağlığı ve yararı gözetilerek, 2 hafta süreyle müşahede altında tutulmaktadır" açıklamasını yaptı.

"İZOLASYON KIYAFETLERİ STANDART BİR UYGULAMADIR"

Hastanelerde Corona virüsü paniğine yol açan izolasyon kıyafetlerinin ise standart bir uygulama olduğunu belirten valiliğin açıklamasında, "Sağlık Bakanlığının talimatlarıyla, tüm dünyada yürütülen standart bir uygulamanın gereğidir" ifadeleri yer aldı.

[old_news_related_template title="Corona virüsünden kötü haber! Ölü ve karantina alınanların sayısı artıyor" desc="Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve bugüne kadar 3 binden fazla kişinin ölümüne, 92 binden fazla kişinin de karantina altına alınmasına neden olan Corona virüsünden art arda kötü haberler geliyor. İtalya'da ölü sayısının 79'a, vaka sayısının ise 2 bin 502'ye yükseldiği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/03/iecrop/corona-virusu-reuters2_16_9_1583255332.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunden-kotu-haber-olu-ve-karantina-alinanlarin-sayisi-artiyor-5658731/"]