İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu.

Başkanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

* Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

* Görüşmede ikili meselelerin yanı sıra İdlib’de yaşanan son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alınmıştır.



* Sayın Cumhurbaşkanımız, kahraman askerlerimizi hedef alan alçakça saldırının faillerine gereken karşılığın verildiğini hatırlatarak, ülkemizin İdlib’de Soçi Muhtırası ile belirlenen alanın rejim unsurlarından temizlenmesi hususunda kararlılığını yeniden teyit etmişlerdir.

* İki lider, İdlib bölgesinde yaşanan büyük insanlık dramının önüne geçilmesi için ilave adımların vakit kaybetmeden atılması hususunda mutabık kalmışlardır.





[old_news_related_template title="Rusya ile ABD arasında kritik İdlib görüşmesi!" desc="ABD ile Rusya arasında İdlib'de yaşanan son gelişmelere ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/idlib-reuters_16_9_1582903805.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-rusya-ile-abd-arasinda-kritik-idlib-gorusmesi-5652059/"]