Şehit MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin görüntülerin yayımlanmasının ardından başlatılan soruşturmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Murat Ağırel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Ağırel, sorgusunun ardından tutuklandı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Ağırel, hakkında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla duyurmuştu. Ağırel, şu ifadeleri kullanmıştı;

*Kitap fuarından dönüşte üzücü bir olay öğrendim. Savcılık benim hakkında yeniden tutuklama kararı vermiş. Beni evde bulamayınca eski kayınvalidemin evine baskın yapmışlar.

*Eski kayınbiraderime de tutanak imzalamanız lazım diyerek Vatan Caddesi Emniyet Müdürlüğü’ne çağırmışlar. Orada neredeyse esir tutmuşlar.

*Şu anda da Vatan Caddesi’ne gidiyorum, muhtemelen beni tutuklayacaklar. Yeni bir dosya mı bilmiyorum, her şeyi bekliyorum.

*Daha önce de söylediğim gibi ben Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine inanan kemalist Türk genciyim. Benden darbeci, ifşacı vatan haini çıkaramazsınız. Korkmuyorum, susmayacağım, geliyorum.

AVUKATLARA ÇİFT TUTANAK KAFALARI KARIŞTIRDI

Bir süre emniyette tutulduktan sonra Çağlayan Adliyesi'ne götürülen Ağırel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazını yerinde gören İstanbul 5. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nca sorgusunun ardından tutuklandı.

Ancak Murat Ağırel hakkında Hakimliğin, avukatlara iki farklı karar metni verdiği, metinlerde Ağırel hakkında hem "Tutuklama" hem de "Serbest Bırakma" kararı verildiği ortaya çıktı.

Ağırel, cezaevine gönderilirken avukatların metinleri tutanakla mahkemeye teslim edeceği öğrenildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Yeniçağ Gazetesi sahibi Ahmet Çelik ve meslektaşları da Ağrıel’i yalnız bırakmadı.

 





FERHAT ÇELİK VE AYDIN KESER DE TUTUKLANDI

Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile yazı işleri müdürü Aydın Keser, Libya'da şehit olan MİT mensubunun görüntülerinin yayımlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında geçtiğimiz Cuma günü ifade vermeleri için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çağrılmıştı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Çelik ve Keser, savcılıkça ‘İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş, ardından hakimliğin aldığı karar gereği adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ferhat Çelik ve Aydın Keser'in adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcılığın itirazı üzerine haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Çelik ve Keser, gözaltına alındıktan sonra adliyeye getirildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Ferhat Çelik ve Aydın Keser tutuklanarak cezaevine gönderildi.


 

[old_news_related_template title="Serbest bırakılan gazeteci Murat Ağırel tekrar gözaltına alındı" desc="Libya’da şehit düşen MİT görevlisinin cenaze töreninin görüntülerini yayınladığı için 'şüpheli' sıfatıyla ifade veren ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan gazeteci Murat Ağırel hakkında yeni gelişme... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/08/iecrop/murat-agirel-sozcu1_108042092_16_9_1583654317.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/serbest-birakilan-gazeteci-murat-agirel-bir-kez-daha-gozaltina-alindi-5667098/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı!" desc="Libya’daki MİT şehidinin cenaze törenine ilişkin yapılan haberle ilgili başlatılan soruşturmada OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’tan sonra OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklandı. Pehlivan savunmasında, 'Bugün Fetullahçı gladyonun yıkımının en önemli bir yıl dönümünden birisini kutladık. Bundan 9 yıl kadar önce buradaki avukatlarla birlikte bu adliyede toplanmıştık. Çünkü OdaTV davasının ikinci dalgası yapılmıştı. Benim için bu anlamda bu durum bir dejavudur' dedi. Öte yandan gazeteciler Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser adli kontrol kararıyla serbest kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/06/iecrop/baris-pehlivan-dha-1_16_9_1583523239.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-baris-pehlivan-tutuklandi-5665309/"]

[old_news_related_template title="Barış Pehlivan'ın avukatlarından kötü muamele iddiası" desc="Libya’da şehit olan MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları için başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’a Silivri Cezaevinde görevli bir gardiyan tarafından kötü muamelede bulunulduğu iddia edildi. Pehlivan’ın avukatları cezaevi görevlisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada ise, 'Barış Pehlivan’ın infaz koruma memurları tarafından hiçbir şekilde darp edilmediği, sözlü ya da fiili kötü muamelede bulunulmadığı tespit edilmiştir' denildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/07/iecrop/baris-pehlivan-dha_16_9_1583608725.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/baris-pehlivanin-avukatlarindan-skandal-iddia-darp-edildi-5666735/"]