İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu gönderdiği elektronik postalarla tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık Tuna Görgünoğlu tahliye edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya Silivri'den SEGBİS ile bağlanan sanık Görgünoğlu, savunmasında savcılık ifadesini tekrar ederek şunları söyledi:

* İddianamede hakkımda tehdit suçunun nitelikli halinden cezalandırılmam talep edilmiştir. Fakat ben bunu kabul etmiyorum.

* Ben Türkçe kelimelerle herhangi bir özel işaret kullanmadan iddiaya konu edilen sözleri yazdım. Tehdit suçunun basit halinden yargılanmam gerektiğini düşünüyorum.

SANIK SAVUNMA YAPTI

Tehdit mesajı attığı mail adresini 15 yıldır kullandığını söyleyen sanık savunmasına şöyle devam etti:

* İddianamedeki sözleri bizzat ben kendim yazdım. Ben iddianamede geçen bu sözleri müşteki Ekrem İmamoğlu’nun FETÖ’cü olduğunu düşündüğüm için yazmıştım.

* Kendisinin CHP’li olmadığını CHP’yi araç olarak kullandığını düşünüyorum. Ben bunu engellemek ve uyarı yapmak amacıyla iddianameye konu sözleri yazdım.

* Bu sözlerimin meşru müdafa kapsamında kaldığını düşünüyorum. Beraat kararı verilmesini istiyorum.

SABİT İKAMETGAH

Savunmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Tuna Görgünoğlu’nun tutuklu kaldığı süre, sabit ikâmetgah sahibi olması, kaçma şüphesinin olmaması nedeniyle tahliyesine karar verildi. Duruşma 8 Ağustos tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elektronik posta adresine 27 Mart tarihinde “Lütfen oku. Yoksa başına çok büyük felaket gelecek” başlıklı bir ileti gönderilmişti.

Sanık Tuna Görgünoğlu tarafından gönderildiği saptanan tehdit mesajında “Bak İmamoğlu Ekrem denen zavallı senin kanını akıtır sana içiririm! Bunu kayıtlara geçsin diye yazıyorum istediği şekilde şikayetçi olma vs. hakkın var. Senin kanını akıtır sana içiririm! Haddini bilmeyi ya öğreniyorsun ya da o boynunu kırıp kafa derini yüzüp ayağıma paspas yapıyorum. Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm” sözleri yer almıştı.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarının şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tuna Görgünoğlu 9 Nisan'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu’nu tehdit eden şüpheli yakalandı" desc="İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na attığı e-postayla 'Senin kanını akıtır sana içiririm! Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm' diyerek tehdit eden şüpheli gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/08/iecrop/imamoglu-dha-1_16_9_1586368147.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-ekrem-imamoglunu-tehdit-eden-supheli-yakalandi-5735014/"]