Sakarya'nın Hendek ilçesindeki 'Büyük Coşkunlar' havai fişek fabrikasında geçen cuma günü 7 kişinin ölümüne, 126 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili, fabrikanın 3 ortağından ikisi Ali Rıza Ergenç Coşkun ile Yaşar Coşkun gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan fabrika müdürü H.A.V., ustabaşları E.Ö. ve A.A. ile fabrikanın sözleşmeli iş sağlığı ve güvenliği uzmanı A.B. çıkarıldıkları mahkemece dün gece yarısı tutuklanmıştı.

[old_news_related_template title="Acı haberi valilik duyurdu! Sakarya'da ölü sayısı arttı" desc="Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucu birçok kişi yaralanmış, 6 kişi hayatını kaybetmişti. Kayıp olan bir kişi için arama çalışmaları devam ederken, Sakarya Valiliği'den açıklama geldi. Açıklamada, 'Bugün itibariyle kayıp olan 7'inci kişinin, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA çalışması sonucu kimlik tespiti yapılmış ve patlamada hayatını kaybeden kişi sayısı 7 olmuştur. Böylece ilgili ekiplerimizce aranan herhangi bir kişi kalmamıştır' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/06/iecrop/sakarya-sozcu_16_9_1594049151.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-aci-haberi-valilik-duyurdu-sakaryada-olu-sayisi-artti-5914958/"]