Sosyal Güvenlik Kurumu SGK işveren borç durumu sorgulama uygulaması işverenlere büyük kolaylıklar sağlamayı amaçlamaktadır. Peki SGK işveren borç sorgulama işlemi nasıl yapılır? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

İşverenlerin borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaat ederek barkod numarası alması gerekmektedir. Kurumdan alınan bu barkod numarası sayesinde SSK işveren borç durumu sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilmekte ve e-borcu yoktur belgesi alınabilmektedir. Sigortalı çalışanların olduğu kadar işverenlerin de hayatını kolaylaştıran ve ihtiyaç duyduğu bilgilere hızlı ve kısa bir sürede erişmesini sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu SGK işveren borç durumu sorgulama uygulaması ile de işverenlere büyük kolaylıklar sağlamayı amaçlamaktadır.

SGK İŞVEREN BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İşverenlerin SGK borç sorgulama işlemlerini yapması için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi İnternet adresinden e-SGK başlığının altında diğer uygulamalar kısmındaki e-borç Sorgulama kısmına girmesi gerekmektedir. Ancak bu sayfaya giriş için kullanıcı adınızın ve şifrenizin olması gerekir. SGK, bu kullanıcı adını ve şifreyi kurumların belgeleri tamamlandığı zaman verir. Ancak kullanıcı adını ve şifrenizi bilmiyorsanız SGK'ya başvurarak tekrar alabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra SGK borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

SGK işveren borç sorgulama işleminiz için linkine tıklayınız. Açılan ekranda TC Kimlik No ve şifrenizi giriniz. Ardından Güvenlik Kodu bölümüne ekrandaki kodu yazınız. Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

Açılan ekran üzerinden SGK işveren borç sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Sorgu türü, tipi, sicil nosu ve güvenlik kodunu girdikten sonra SGK’ya kayıtlı tüm borçlar çıkacaktır.

Bu borçların hangi döneme ait olduğunu, kimin adına olduğunu, tam olarak iş statüsünü vs. öğrenebilirsiniz. Eğer aklınıza takılan bir şey varsa açılan ekranın sol üst kullanım kılavuzuna giderek istediğinizi öğrenebilirsiniz. Bu panelden eskiye dönük ödemeleri görmek istiyorsanız, menü üzerinden “dekont görüntüleme” sayfasına tıklamanız yeterli.

[old_news_related_template title="GSS borç sorgulama nasıl yapılır?" desc="Genel Sağlık Sigortası (GSS) tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden eşit şartlarda faydalanabilmeleri için oluşturulmuş olan bir sistemdir. 2012 yılından itibaren zorunlu hale gelen GSS birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, Genel Sağlık Sigortası ne demektir? GSS borç sorgulaması nasıl yapılır? Merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/24/iecrop/sigorta-borcu-sorgulama_16_9_1582525545.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/sigorta/sigorta-borcu-sorgulama-nasil-yapilir-2szcu-5642503/"]

[old_news_related_template title="GSS başvurusu nasıl yapılır? Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama nasıl yapılır?" desc="Genel Sağlık Sigortası (GSS) tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden eşit şartlarda faydalanabilmeleri için oluşturulmuş olan bir sistemdir. 2012 yılından itibaren zorunlu hale gelen GSS birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, Genel Sağlık Sigortası ne demektir? GSS borç sorgulaması nasıl yapılır? Merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/09/iecrop/gss-shutter_16_9_1578562989.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/sigorta/gss-basvurusu-nasil-yapilir-genel-saglik-sigortasi-borc-sorgulama-nasil-yapilir-2szcu-5558301/"]