Blinken Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yaptığı açıklamada, "Sürekli olarak diplomatik kanallar üzerinden çatışmaların sonlanması için çaba gösteriyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı iki haftadır devam eden gerilimle ilgili, "ABD çatışmaların tırmanmasından ciddi endişe duyuyor. Yüzlerce insan hayatını kaybetti ya da yaralandı, çocuklar enkaz altından çıkarılıyor. Eğer taraflar isterse ateşkes için destek sağlamaya hazırız" dedi.

Blinken İsrail'in kendini savunma hakkının olduğunu ancak gazetecilerin ve sağlık çalışanlarının tehlikeye girmesinin kaygı verici olduğunu belirtti.

[old_news_related_template title="AB Yüksek Temsilcisi Borell ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken arasında kritik görüşme" desc="ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı için geldiği İngiltere’nin başkenti Londra’da Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ile bir araya geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/04/iecrop/blinkenn-iha_16_9_1620144075.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ab-yuksek-temsilcisi-borell-ile-abd-disisleri-bakani-blinken-arasinda-kritik-gorusme-6413430/"]

[old_news_related_template title="ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan geri çekilme açıklaması: Askerleri eve getirme zamanı" desc="Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile basın toplantısı gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 'Afganistan'daki birliklerimizi eve getirme zamanı geldi' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/14/iecrop/blinken-reuters_16_9_1618400814.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-disisleri-bakani-blinkendan-geri-cekilme-aciklamasi-askerleri-eve-getirme-zamani-6372900/"]