Gazete, pazar günü yaptığı açıklamada; “Jair Bolsonaro artık cumhurbaşkanlığında kalacak bir konumda değil” dedi.

Eski bir paraşütçü ve Donald Trump hayranı olan Bolsonaro, Ocak 2019'da göreve başlasa da Bolsonaro'nun ailesine kadar uzanan yolsuzluk ve mafya bağları nedeniyle cumhurbaşkanlığı uzun zamandır eleştiriliyor.

Ancak Bolsonaro'ya artan öfke, 530.000'den fazla insanın ölümüne neden olan COVID-19 salgınının ele alış biçimiyle daha da arttı. Salgınla beraber ülkede üç defa sağlık bakanı değişirken, Bolsonaro cumhurbaşkanı olarak virüsü küçümseyen ve önlemleri gereksiz gören bir tavır takındı.

HER ŞEY ALEYHİNE İLERLİYOR


O Estado de S Paulo'nun siyasi köşe yazarı Eliane Cantanhêde, "Bu, Jair Bolsonaro'nun en kötü ânı" diyerek durumu niteledi.

Cantanhêde, "Her şey Bolsonaro'nun aleyhine gidiyor ve o, çok kötü tepki veriyor" dedi. Yazar ayrıca, demokrasiye yönelik saldırılarının, silahlı kuvvetlerin bazı unsurlarının desteğiyle iktidara tutunmak için gerçek bir komplonun parçası olup olmadığının net olmadığını da sözlerine ekledi.

Bolsonaro, geçen hafta yüksek seçim mahkemesi başkanına hem embesil hem de "Ya temiz seçimlerimiz olacak ya da seçimlerimiz olmayacak" demişti.

HALK TARAFINDAN BECERİKSİZ, KARARSIZ VE OTORİTER OLARAK TANIMLANIYOR


Bir diğer büyük gazete olan Folha de São Paulo ise cumartesi günü yaptığı açıklamada, son zamanlarda bir protesto dalgasıyla karşı karşıya kalan Bolsonaro'nun ciddi bir imaj sorunu yaşadığını söyledi.

Gazetenin anket bölümü Datafolha, seçmenlerin çoğunun başkanlarını "dürüst olmayan, samimiyetsiz, beceriksiz, hazırlıksız, kararsız ve otoriter" bulduğunu söyledi. Ayrıca, seçmenlerin yüzde 59'unun, Bolsonaro'nun ikinci bir dört yıllık görev süresini güvence altına almayı umduğu gelecek yılki seçimlerde hiçbir koşulda onu desteklemeyeceği yönündeki bulgu da dikkat çekti.

Datafolha'nın anketi, solcu eski cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın 2022 yarışında Bolsonaro'yu 20 puan farkla yeneceğini de gösteriyor.


[old_news_related_template title="Brezilya cumhurbaşkanı, maske kullanmadığı için ceza aldı" desc="Associated Press'in haberine göre, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro cumartesi günü Sao Paulo'da maske takmadığı için 110 dolar para cezası aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/14/iecrop/jair_bolsonaro-reuters_16_9_1623666931.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/brezilya-cumhurbaskani-maske-kullanmadigi-icin-ceza-aldi-6486107/"]

[old_news_related_template title="Brezilya lideri Bolsonaro yine ağzını tutamadı: Sadece corona mı öldürüyor" desc="Covid-19 salgınında dünyada en çok ölümün görüldüğü ikinci ülke olan Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, kendisine yönelik bir 'savaş' başlatıldığını öne sürerek, 'Sanki ölümler sadece corona virüsünden oluyor' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/19/iecrop/bolsonaro-reuters_16_9_1616155366.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/brezilya-lideri-bolsonaro-yine-agzini-tutamadi-sadece-corona-mi-olduruyor-6323352/"]

[old_news_related_template title="Brezilya'da coronaya bakan dayanmıyor: Üçüncü Sağlık Bakanı da görevden alındı" desc="Brezilya'da corona virüsü salgını, ülkede bir yıl içinde üç sağlık bakanını görevinden etti. Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgın sürecindeki dördüncü bakanın, Marcelo Queiroga olacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/16/iecrop/eduardo-pazuello-reuters_16_9_1615871374.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/brezilyada-coronaya-bakan-dayanmiyor-ucuncu-saglik-bakani-da-gorevden-alindi-6316280/"]