Dünya üzerindeki 121 milyon vakadan 30 milyonuna ev sahipliği yapan ABD'de başkan Joe Biden döneminde hız kazanan corona virüsü aşılama süreci devam ediyor.

İngiliz Financial Times gazetesi, ABD'de büyük hız kazanan aşılama sürecinin detaylarını ve verilerini kamuoyu ile paylaştı. Analizi resmi verilere dayandıran Financial Times, ölüm ve hastaneye yatış sayılarında çok ciddi bir düşüş olduğunu aktardı. Gazete, özellikle aşıda öncelik verilen yaşlı kesimde bu oranların daha düşük olduğunu yazdı.

YÜZDE 90 AZALDI

Financial Times, "Hükümet verileri 85 yaşın üzerindekilerde hastaneye yatış oranının yüzde 90 azaldığını ve 18-49 yaş araılığında da yüzde 72 düşüş görüldüğünü ortaya koyuyor. Bu durum aşının etkisini gözler önüne seriyor" yorumunu yaptı.

Dünya üzerinde en hızlı aşılama programlarından birini gerçekleştirmeyi hedefleyen ABD'de ilk olarak yaşlılar ve bakımevlerinde kalanlara öncelik verilmişti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin eski direktörü Tom Frieden, "Aşı halihazırda ABD'de binlerce insanın yaşamını kurtardı. Bakım evlerindeki ölüm oranının azalması doğrudan aşının etkisidir" dedi.

Corona virüsü salgını dolayısıyla ölüm oranlarının diğer ülkelere göre çok daha yüksek seyrettiği ABD'de 500 binden fazla Covid-19'a bağlı sebeplerle yaşamını yitirdi.

[old_news_related_template title="Bilim insanlarından yaşlılara corona virüsü uyarısı: Çok dikkat edin" desc="Danimarka'da yapılan bir araştırma corona virüsünü yenen kişilerin tekrar hastalanma oranını inceledi. Uzmanlar 65 yaşın üzerindekilerin tekrar Covid-19'a yakalanma ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu verilerle ortaya koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/18/iecrop/asi-reuters_16_9_1616045328.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bilim-insanlarindan-yaslilara-corona-virusu-uyarisi-cok-dikkat-edin-6320283/"]