Amerika'nın Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü ve Beyaz Saray'ın sağlık danışmanı Dr. Anthony Fauci kararın en erken Cuma günü açıklanabileceğini belirterek, “Bir şekilde aşıyı kullanmaya devam edeceğimizi düşünüyorum. İptal edileceğini düşünmüyorum” dedi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) geçen hafta 6 kadının beyinde kan pıhtılaşması sonucu ölümü üzerine aşının durdurulması kararını almıştı. Amerika’da şimdiye kadar 7 milyon kişi Johnson & Johnson aşısı oldu.

ÇOCUKLAR SONBAHARDA

CDC danışma kurulunun karar için 23 Nisan’da toplanması bekleniyor. Anthony Fauci nihai kararı bilmediğini ancak aşının devamından yana karar çıkacağını düşündüğünü söyledi.

Fauci, sonbaharla birlikte lise çağındaki çocukların aşı olacağını 2022’in ilk aylarında her yaştaki çocuğun aşı olabileceğini söyledi.

[old_news_related_template title="Dr. Fauci'den normalleşme ve yasak uyarısı: Aç-kapa yapmak tehlikeli" desc="Türkiye normalleşme adımları çerçevesinde alınan kararları tartışırken, ABD'de de durum farklı değil. Corona yasaklarını kaldıran eyaletleri uyaran ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, 'Kısıtlamaları aç-kapa yapmak yeni bir dalga yaratma tehlikesi doğuruyor' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/08/iecrop/fauci-reuters_16_9_1615182387.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dr-fauciden-normallesme-ve-yasak-uyarisi-ac-kapa-yapmak-tehlikeli-6301617/"]

 

[old_news_related_template title="Dr. Fauci normale dönüş için tarih verdi: Sene sonu" desc="ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, pandemi öncesindeki normal hayata dönüşe en yakın formül için tarih verdi. Dr. Fauci, yıl sonunda hayatın normale dönebileceğini, mutasyonların bu noktada belirleyici olacağını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/19/iecrop/fauci-reuters-4_16_9_1613710033.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dr-fauci-normale-donus-icin-tarih-verdi-sene-sonu-6268562/"]