İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleşen terör saldırısına tepki gösterdi.

İsrail'in İran ile mücadele adı altında yeni ABD Başkanı Joe Biden'ı tuzağa çekmek istediğini vurgulayan Zarif, "Bugün Bağdat'ta yaşanan terör saldırısı ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu kez başka bir kişi için yaptıkları aynı hedefi taşımakta. Tüm ABD sermayesini, bir ABD Başkanı'nı daha tuzağa çekerek İran ile mücadele adı altında harcamak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

İran'ın İsrail'in tuzaklarına kanmayacağını belirten Bakan Zarif, "İran, tuzağa düşmeyecektir ve bir kez daha bu oyunlar bozulacaktır" dedi.

İRAN, KINAMA MESAJI YAYINLADI

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Irak'ta meydana gelen terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bağdat'ta onlarca insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıyı kınıyoruz” dedi.

Hatipzade, Bağdat'taki saldırıda hayatını kaybedenler olduğu için üzgün olduklarını belirterek, “Terör örgütleri Irak'ta tekrar nefes almaya çalışıyor. Irak'ın istikrar ve güvenliğini bozarak yabancı güçlere bölgeye yerleşmeleri için bahane vermek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

İran'ın Bağdat hükümetinin terör ile mücadelesine her zaman destek olduğunu ve ülkesinde istikrar ve güvenliği sağlayana kadar destek olmaya devam edeceklerini belirten Hatipzade, “İran İslam Cumhuriyeti geçmişte olduğu gibi bugün de Bağdat hükümetinin terör ile mücadelesine destek vermeye hazırdır” dedi.

Öte yandan Bağdat'ın kent merkezinde çifte intihar saldırısı gerçekleştirilmiş, saldırıda 32 kişi hayatını kaybetmiş, 110 kişi yaralanmıştı.(İHA)

[old_news_related_template title="Bağdat'ta pazarda intihar saldırısı: Ölü ve yaralılar var" desc="Irak'ın başkenti Bağdat'ta iki intihar saldırısı meydana geldi... Pazar alanında yaşanan patlamada en az 32 kişi yaşamını yitirirken en az 110 insan da yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/21/iecrop/irak-reuters_16_9_1611218039.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bagdatta-pazarda-intihar-saldirisi-olu-ve-yaralilar-var-6221194/"]

[old_news_related_template title="Cevad Zarif: Trump ve Pompeo tarihin çöplüğüne karıştılar" desc="İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif yaptığı açıklamada, 'Trump ve Pompeo tarihin çöplüğüne karıştılar” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/20/iecrop/zarif-reuters_16_9_1611176209.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cevad-zarif-trump-ve-pompeo-tarihin-coplugune-karistilar-6220482/"]

[old_news_related_template title="Ünlü isimlerden Biden ve Harris'e tebrik yağmuru: Yeniden Birleşik Devletler" desc="ABD Başkanı Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris göreve başlarken, ünlü isimler de yemin törenini yakından takip etti. Arnold Schwarzenegger'den Oprah Winfrey'e, Jennifer Aniston'dan Kaia Gerber'e kadar pek çok isim Biden ve Harris'i paylaşımlarıyla tebrik etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/21/iecrop/biden-kamala-tebrik-twitter_16_9_1611213824.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/unlu-isimlerden-biden-ve-harris-tebrik-yagmuru-yeniden-birlesik-devletler/"]