ABD Başkanı Joe Biden'ın 1.9 trilyon dolarlık Covid-19 mali destek paketi, Senato’daki Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında uzun süredir tartışılıyordu. Destek paketine ilişkin Senato’daki oylama son olarak bugüne ertelenmişti.

ABD Senatosu, Biden'ın 1.9 trilyon dolarlık mali destek paketini bu akşam yapılan oylama sonucu 49 Cumhuriyetçi oya karşı 50 Demokratik oy ile onayladı. Senato’da bulunan tüm Cumhuriyetçilerin karşı çıkmasına rağmen oylamada bulunmayan 1 Cumhuriyetçi senatörün oy kullanamaması nedeniyle zafer Demokratların oldu.

"ABD KURTARMA PLANI"

Söz konusu yardım paketi ile Amerikalılara bir sefere mahsus bin 400 dolarlık çek gönderilecek ve aylık 300 dolar olan federal işsizlik yardımı da yaz sonuna kadar devam edecek. Yardım paketi ayrıca, corona virüsü aşılarının dağıtımından eğitime, eyaletlerden şehirlere kadar salgından etkilenen tüm kurumlara yardımı da içeriyor.

Paketin içinde direkt verilecek maddi yardımların yanı sıra “ABD Kurtarma Planı” olarak adlandırılan ve ABD’de fakirlikle savaşma noktasında etkili olması beklenen değişikliler de yer alıyor. Paket, düşük gelirli ailelere vergi indirimi, kira ve gıda yardımında artışları içeriyor.

ONAY İÇİN TEMSİLCİLER MECLİSİ'NE GÖNDERİLDİ

Senato’da kabul edilen yardım paketi onaylanması için Temsilciler Meclisi’ne gönderildi. Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nin yasayı en kısa sürede onaylayarak imza için Biden’a göndermesi bekleniyor.

HER İKİ PARTİNİN DE DESTEĞİNİ ALMADAN ÇIKAN İLK PAKET

ABD’de salgının etkili olmaya başladığı 2020 Mart ayında geçen 2.2 trilyon dolarlık yardım paketine miktar bakımından yakın olan yeni paket, salgının başlangıcından bu yana Kongre’de kabul edilen 6’ıncı ancak aynı zamanda her iki partinin de desteğini almadan çıkan ilk paket oldu.

[old_news_related_template title="Joe Biden: Amerikalıların sesini duyduk" desc="ABD Başkanı Joe Biden, 1.9 trilyon dolarlık Covid-19 yardım paketinin Senato’da kabul edilmesinin ardından yaptığı konuşmada, “Amerikalılar bin 400 dolarlık yardımı bu ay sonundan itibaren almaya başlayacak” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/06/iecrop/biden-iha_16_9_1615062969.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/joe-biden-amerikalilarin-sesini-duyduk-6299800/"]

[old_news_related_template title="Biden'dan Türkiye'ye sessiz muamele... Erdoğan'ın telefonu çalmadı" desc="ABD merkezli Foreign Policy dergisi, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmede bulunmamasını mercek altına aldı. Makalede, 'Eğer Ankara eylemlerini hızlıca değiştirmezse, bu soğukluk devam edecek ve ABD'nin Türkiye'ye tavrı daha da sertleşecek. ABD Başkanı'nın sessiz mesajı bunu gösteriyor' ifadeleri yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/06/iecrop/biden-erdogan-reuters_16_9_1615023789.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/foreing-policyden-dikkat-ceken-analiz-bidendan-turkiyeye-sessiz-muamele-erdoganin-telefonu-calmadi-6298720/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Biden'ın 1.9 trilyon dolarlık yardım paketine Temsilciler Meclisi'nden onay" desc="ABD'de corona virüsüne karşı kullanılacak 1.9 trilyon dolarlık yardım paketi, Temsilciler Meclisi'nden onay almayı başardı. Paketin sıradaki durağı Senato olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/27/iecrop/biden-yumruk-reuters_16_9_1614410225.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bidenin-1-9-trilyon-dolarlik-yardim-paketine-temsilciler-meclisinden-onay-6284741/"]