Akşam üzeri yapılacağı belirtilen toplantı için bu akşamdan önlemler alındı. Kölner Anzeiger Gazetesi‘ne açıklama yapan Köln Devlete Karşı İslenen Suçlar Bölüm Başkanı Muchael Esser, "PKK, Almanya ve Avrupa’da yasaklı bir örgüt. Bu nedenle izin alınmamış bu toplantıya geçit vermeyeceğiz. Katılımı engelleyeceğiz. PKK yasak olduğu için faaliyetleri de yasak" dedi.

Tamamı Avrupa‘daki üst düzey PKK‘lılardan oluşan katılımcılarla ilgili toplantıyı, Avrupa Kürdistan Toplumu’nun (KCKD-E) düzenlediği bildiriliyor.

PKK‘nin Avrupa'da üst düzey yapacağı toplantının amacının "Almanya'daki yapıyı canlandırma ve yasağı kaldırmak için çalışmalar yapmak“ olduğu belirtiliyor.

KİMSE ALINMAYACAK

Kentte yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yarın kimsenin salona alınmaması için talimat verildi. Çevre kentlerden de polisler getirildi.

[old_news_related_template title="Almanya'da tuhaf işler oluyor... Türkçe'nin geleceği cemaatlere kaldı" desc="Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde Türkçe dersleri için Türk dernekleri ve başkonsolosluğun yapacağı toplantı Türk basınına kapatıldı. Seçmeli derslerin bazı kişilerce 'Para karşılığı proje' olarak Ankara’ya sunulması ya da derslerin tarikatların eline geçmesi riski doğdu. Platform‘dan yapılan açıklamada, 'Kesinlikle projeye izin vermeyeceğiz' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/10/iecrop/sinif-shutter_16_9_1625921554.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanyada-tuhaf-isler-oluyor-turkce-toplantisi-turk-basinina-yasak-6532181/"]