Almanya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Oxford/AstraZeneca tarafından geliştirilen corona virüsü aşısının kullanımının askıya alındığı açıklandı. Kararın, Alman araştırma kurumu Paul Ehrlich Enstitüsünün tavsiyesi üzerine verildiği ifade edildi.

"ASTRAZENECA, AVRUPA'DA ASKIYA ALINIYOR"

Aralarında Norveç, İrlanda, Danimarka, Hollanda, Bulgaristan, Avusturya, Estonya, Letonya, Lüksemburg, Litvanya'nın da bulunduğu Avrupa'da birçok ülke, AstraZeneca'nın kullanımını askıya alma kararı aldı. Bu ülkelere Almanya'dan sonra Fransa ve İtalya'da eklendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa İlaç Ajansı'nın yarınki toplantısına kadar aşılamanın dondurulduğunu duyurdu.

İtalya'da bir kişinin aşı olduktan sonra hayatını kaybetmesi nedeniyle Piedmont bölgesinde bir soruşturma açıldı ve savcılık 400 bin doz aşıya el konulmasına karar verdi.

İspanya da AstraZeneca tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen aşının kullanımını 2 hafta süre ile askıya aldığını duyurdu.

ASTRAZENECA: PIHTI RİSKİ YOK

AstraZeneca tarafından yapılan açıklamada corona virüsü aşı kaynaklı kan pıhtılaşma riskine dair kanıt olmadığını belirtildi.

Açıklamada "10 milyondan fazla kayıttan oluşan güvenlik verilerimizin analizi, AstraZeneca covid-19 aşısı ile herhangi bir belirli yaş grubunda, cinsiyette, toplulukta veya belirli bir ülkede pulmoner emboli veya derin damar trombozu riskinde artış olduğuna dair hiçbir kanıt göstermemiştir ifadeleri yer aldı. Açıklamada ayrıca, Aslında, bu tür olayların gözlemlenen sayısı, genel popülasyona oranla aşılananlarda beklenenden önemli ölçüde daha düşüktür" denildi.

AVUSTRALYA: 25 MİLYON AŞILANDI SORUN YAŞANMADI

Avustralya'da AstraZeneca tarafından geliştirilen aşının kullanımına devam edileceğini açıkladı. Sağlık bakanlığı yetkilileri Avustralya'da 25 milyon insana, AstraZeneca aşısını uyguladığını ve bir sorun yaşanmadığını ifade etti. Salgın başladığından bu yana Avustralya'da 29.100'den fazla vaka ve 909 ölüm yaşandı.

 

[old_news_related_template title="AstraZeneca aşısı olduktan sonra ölen kadının detayları ortaya çıktı" desc="AstraZeneca'nın geliştirdiği corona virüsü aşısını olduktan sonra Danimarka'da yaşamını yitiren 60 yaşındaki kadın ile ilgili açıklama yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/15/iecrop/asi-reuters1_16_9_1615798092.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/astrazeneca-asisi-olduktan-sonra-olen-kadinin-detaylari-ortaya-cikti-6314872/"]

[old_news_related_template title="Bir ülke daha AstraZeneca aşısının kullanımını askıya aldı" desc="İrlanda, kan pıhtılaşmasına neden olduğu gerekçesiyle Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının kullanımını askıya aldı. İrlanda ile AstraZeneca aşısının kullanımını askıya alan ülke sayısı 11’e yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/14/iecrop/astrazeneca-ihaa_16_9_1615742774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bir-ulke-daha-astrazeneca-asisinin-kullanimini-askiya-aldi-6314013/"]