Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

- İlişkilerimizin seyrine göre Mısır'la deniz yetki alanlarını müzakere ederek bir anlaşma imzalayabiliriz.

- (Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün açıklanan) İnsan Hakları Eylem Planı, temel hak ve özgürlükler alanını genişletirken, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi gibi kurumlarla ilişkilerimize de katkı sağlayacak.

- Eylem planı, vize serbestisinin geri kalan kriterlerini de kapsayacak şekilde.

- AB'ye tam üyelik için açılması gerken fasıllar, açılıp da kapanmayan fasıllar var; fasılların açılış ve kapanış kriterlerini de gerçekleştirmiş olacağız.

- Hem vize süreci, hem de üyelik sürecinin yeniden canlandırılması konusunda bunlar bizim için yeterli ama AB için yeterli mi? Değil, AB tarafında bir samimiyet ve siyasi irade görmek istiyoruz.

- 23. ve 24. fasıllar, ilgili açılış kriterlerini yerine getirdiğimiz halde açılmıyor, siyasi kararlarla müzakere süreci sadece yavaşlatılmadı, son zamanlarda durduruldu.

[old_news_related_template title="Dışişleri Bakanlığı'ndan Mısır'a cevap" desc="Dışişleri Bakanlığı, Mısır Dışişleri Bakanı'nın Suriye hakkında Türkiye'yi hedef alan sözlere yanıt verdi. Bakanlığın açıklamasında 'Mısır’a düşen, baskıcı rejimler ve darbeci paralel yapılar ile terör örgütlerinin bayraktarlığını yapmak değil, halkların beklentilerine kulak vermek, bölgede sürdürülebilir barış, güvenlik ve istikrara hizmet etmektir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/24/iecrop/disisleri-sozcu-1_16_9_1603573053.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/disisleri-bakanligindan-misira-cevap-6096672/"]