ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre 19 eylül tarihinde gerçekleştirilecek ALES-2 sınavı için başvurular bugün itibariyle sona eriyor. İşte ALES başvuru detayları ve sınav tarihi...

ALES BAŞVURULARINDA SON GÜN

ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle:

"2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/2) için 11 Ağustos 2021 son başvuru günüdür.

İnternet aracılığıyla bireysel başvuru bugün saat 23:59'da sona erecektir."

ALES BAŞVURU SAYFASI

ALES NE ZAMAN?

ALES 2 sınavı 19 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav başvuru ücreti 145 lira olarak belirlendi.

BAŞVURU İŞLEMİ

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda maddeler hâlinde açıklanmıştır:

a) Kılavuz ile Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, 2020-ALES Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi

– Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.
– Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

*Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

c) Başvuru Yapılacak Merkezler: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri aday başvurularını, resmî iş günlerinde ve çalışma saatlerinde alacaklardır.

d) Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.