Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, yaklaşık 4.5 ay önce atadığı Naci Ağbal'ı, Merkez Bankası (MB) Başkanlığı görevinden alırken, yerine AKP eski milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nu atadı. Böylece, Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankası’na 20 ay içinde dördüncü başkan atanmış oldu.

Sosyal medyada gündem olan bu kararın ardından yapılan bazı paylaşımlar ise şu şekilde:

“EKONOMİK İNTİHAR”

Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz: “Ne diyelim? Kendim ettim kendim buldum. Ekonomik intihar”

“EKONOMİ CEHALETİNİZE 3 DE YETMEZ, 5 DE YETMEZ, 7 DE YETMEZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Sizden başka kimsenin inanmadığı fikirlerinizle 84 milyonluk ülkeyi deney tahtasına çevirdiniz. 20 ayda 3 kez Merkez Bankası başkanı değiştirdiniz. Yönetim anlayışınıza ve ekonomi cehaletinize 3 de yetmez, 5 de yetmez 7 de.. Her adımınız vatandaşı daha da fakirleştiriyor.”

“EKONOMİK BUHRAN DERİNLEŞTİ”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “’Gündüzün şerri gecenin hayrından iyidir’. Gece, kadınlarımıza ve hukukumuza, aşımıza ve ekmeğimize saldırıldı. İstanbul Sözleşmesi artık yok. Saray kararnamesiyle yürürlükten kalktı. Merkez Bankası Başkanı görevden alındı. Ekonomik buhran derinleşti. Her gecenin bir sabahı vardır.”

“BU KEYFİ DAVRANIŞINIZIN BEDELİNİ YİNE MİLLET ÖDEYECEK”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta: “Gece yarısı operasyonuyla Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınıyor. Yeter artık! Bu ülke kimsenin babasının tapulu malı değil. Bu şekilde keyfi davranışınızın bedelini yine millet ödeyecek.”

“PATRON ÇILDIRDI…”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal: “Patron çıldırdı... Aynı gün hem Merkez Bankası Başkanı görevden alındı, hem İstanbul Sözleşmesi’nden çekilindi! ‘Sınırsız Yetki-Sıfır Denetim’ mantığıyla kurulan ‘Mutlak İktidar/Keyfi Rejim’in tabii sonucu ‘içe kapanan bir Türkiye!’”

“REFORM SONUCUNDA BAĞIMSIZ OLMASI GEREKEN MB BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI”

İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem: “Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal da CB Kararı ile görevden alındı. Ekonomi Reformu sonucunda bağımsız olması gereken Merkez Bankası Başkanı, faizleri arttırdı diye görevden alındı.”

“ÖLÜM FERMANI”

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray: “Can çekişen istikrarın ölüm fermanları.”

“AKP GİDECEK, TÜRKİYE DÜZELECEK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “20 ayda dördüncü Merkez Bankası başkanı. Daha anlamadılar, Ekonomik krizin sebebi MB Başkanları/bürokratlar değil, kendileri. 100 başkan da değişse, bu gerçek değişmeyecek. AKP gidecek, Türkiye düzelecek.”

“NACİ’Yİ ALIP, ŞAHAP’I GETİRMEK FAYDA ETMEZ”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “Tek adam vesayet rejiminden önce 17 yılda 5 Merkez Bankası Başkanı değiştiren AK Parti,  2108’de kurulan Erdoğan’ın şahsım hükümeti döneminde 3 yılda 3 Merkez Bankası Başkanı değiştirdi. Naci’yi alıp Şahap’ı getirmek fayda etmez. Önce kaybolan 128 milyar doların hesabını vereceksiniz.”

“APAR TOPAR GÖREVE GETİRİLEN MB BAŞKANI GECENİN KÖR KARANLIĞINDA GÖREVDEN ALINIYOR”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: “Hazine ve Maliye Bakanı Yeni Ekonomi Programı açıklıyor, 1 ay sonra istifa ediyor. Apar topar göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı gecenin kör karanlığında görevden alınıyor. Sonuç? Risk artıyor. Kredi maliyeti artıyor. Döviz yükseliyor, Türkiye fakirleşiyor. AKP Yoksulluktur.”

“KİM DEMİŞ AKP ÇALIŞMIYOR!”

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt: “Merkez Bankası Başkanı sabah 4.20 de görevden alınıyor. Kim demiş! Ak Parti çalışmıyor? 24 saat mesai yapıyor? Hay maşallah… Arkadaş! Merkez Bankası Başkanı 4.20 de tvit atarak, şükranlarını sunarak ayrılmış. Ben bunu yazınca trol mesaisi, yalan saat 2 de alındı diyerek bana çemkiriyor. Allah aşkına ne içiyorsunuz? Saat 2, sizin için mesai saatimi? Eğer öyleyse ben de maşallah iyi çalışıyorlar dedim.”

“YÖNETEMİYORLAR VE BOCALAMA DÖNEMİNE GİRDİLER ÇOKTAN”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: “Milet aç, perişan… Daha dün vatandaş pazardan yiyecek topluyorum diye ağlarken saraylarda şatafat... 3 ayda bir merkez bankası başkanı değişiyor. Yönetemiyorlar ve bocalama dönemine girdiler çoktan!”

[old_news_related_template title="Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı" desc="Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı. Yerine AKP eski milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. Bu atamayla Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankası'na 20 ay içinde dördüncü başkan atanmış oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/20/iecrop/resim2_17126772_16_9_1616218604.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/son-dakika-merkez-bankasi-baskani-naci-agbal-gorevden-alindi-6324474/"]

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası'na iki ay önce mesaj vermişti..." desc="Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ı bugün görevden alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Arkadaşlar kusura bakmasınlar' diyerek geçtiğimiz ocak ayında Merkez Bankası'nın faiz politikasını sert bir dille eleştirmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/20/iecrop/resimid_168365431_16836543_16_9_1616220880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/cumhurbaskani-erdogan-merkez-bankasina-iki-ay-once-mesaj-vermisti-6324710/"]

[old_news_related_template title="FT'den Naci Ağbal yorumu: Şok adım" desc="İngiliz Financial Times gazetesi, Naci Ağbal'ın görevden alınmasını 'şok adım' başlığıyla dünyaya duyurdu, yatırımcılar arasında yeni doğan umutların sarsılacağını yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/20/iecrop/agbalreuters_16_9_1616222109.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ftden-agbal-yorumu-sok-adim-6324758/"]