Meteoroloji'nin uyardığı yerel yağışlar yurt üzerinde kendini göstermeye devam ediyor. Bugün akşam saatlerine kadar Ankara'da ve Tekirdağ dolaylarında yoğun sağanak bekleniyor.

AKŞAMA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji tarafından yayınlanan uyarıda saat 18.00'a kadar sürecek olan yağışların kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.



SAĞANAK ANKARA'DA YOLLARI GÖLE ÇEVİRDİ

Başkent'te öğleden sonra etkili olan sağanak, yaşama olumsuz etkiledi. Özellikle Etimesgut ilçesinde yağan yağmur ile birlikte cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Eryaman Mahallesi'nde bazı yollar tamamen suyla kaplandı. Araçlar, suyun içinde güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise yolda kaldı. Belediye ekipleri bölgede çalışma başlatarak suyu tahliye etmeye çalıştı. İlçede yer yer dolu yağışı da etkili oldu. Misket büyüklüğünde yayan dolu sonrası yeşil alanlar yer yer beyaza büründü. Yağışın etkisini kaybetmesi ardından belediye ekiplerinin çalışmasıyla birlikte yollardaki su tahliye edildi.

[old_news_related_template title="Hafta sonu planı yapanlar dikkat! Sağanak bitmiyor..." desc="Hafta boyunca yer yer sellere ve su baskınlarına neden olan sağanak yağış tahminlere göre bugün ve hafta sonunda da sürecek. İstanbul ve Ankara sağanak yağıştan etkilenecek, İzmir'de ise açık bir hava olacak. Tüm yurtta pazar günü yağışlar etkisini azaltacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/25/iecrop/saganak-iha1_16_9_1595188378_16_9_1624598861.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hafta-sonu-plani-yapanlar-dikkat-saganak-bitmiyor-6504760/"]