Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bartın Valiliği'ni ziyaret etti. Yaklaşık 3 saat süren İl Değerlendirme Kurulu toplantısının ardından Bakan Kurum, açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, şunları söyledi:

* Depremi biz terörle mücadele gibi önemsiyoruz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlatmış olduğu seferberlik kapsamında bugüne kadar 1,5 milyon konutun dönüşümünü sağladık.

* Ve şu anda devam eden 272 bin bağımsız bölümden oluşan konutun inşaatı gerek TOKİ Başkanlığımızla gerekse belediyelerimiz eliyle bakanlığımız koordinasyonunda yürütülmektedir.

* Bu kapsamda vatandaşımıza 15,5 milyar lira gerek kira gerekse kamulaştırma yardımları oldu. Ülkemizin 5 yıllık hedeflerinde acil öncelikli 1,5 milyon konutunu sağlamaktır.

"ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK"

Bakan Kurum vatandaşlara bu süreçte mağdur olmamaları için destek verdiklerini ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti:

* Bununla ilgili şehirlerimize giderek, kentsel dönüşüm kararlarımızı alıyoruz.

* Diğer taraftan vatandaşlarımızın bu süreçte mağduriyet yaşamaması için meclisimizde önemli kararlar aldık.

* Bununla ilgili bakanlığımızın faydalandırdığı kredi miktarlarını 125 binlerden 200 bin TLye çıkardık.

* Amacımız, hedefimiz ülkemizde riskli olduğunu düşündüğümüz vatandaşımızı rızası çerçevesinde, yerinde hızlı ve gönüllü prensipleriyle dönüştürmektir.

* Son bir asırdır 80 bin vatandaşımızı yitirdik. Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız. DHA

[old_news_related_template title="Naci Görür'den İstanbul için kritik uyarı:  Şu anda bile kayıyor" desc="Prof. Dr. Naci Görür, depremde en fazla İstanbul'un Avrupa yakasında kıyı kesimlerin etkileneceğini belirterek, 'Büyükçekmece-Küçükçekmece arası heyelanların olduğu yerler. Buralar şu anda bile kayıyor, hareket ediyor. Depremde haliyle bu kayma hareketi heyelanlara dönüşecektir. Depremle birlikte burada ciddi yıkımlar meydana gelecektir' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/06/iecrop/detay-kopya-9_16_9_1615021940.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/naci-gorurden-istanbul-icin-kritik-uyari-su-anda-bile-kayiyor-6298722/"]