İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği düğün genelgesi ile düğün ve nikahların düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabileceğini duyurdu.

NİKAHLAR VE DÜĞÜNLER BELİRLİ ŞARTLARLA YAPILABİLECEK

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 m2 alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

Yüksek ve çok risk grubunda yer alan illerde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 m2 alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecektir.



ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan

ORTA RİSKLİ İLLER

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

[old_news_related_template title="Dr. Fauci'den normalleşme ve yasak uyarısı: Aç-kapa yapmak tehlikeli" desc="Türkiye normalleşme adımları çerçevesinde alınan kararları tartışırken, ABD'de de durum farklı değil. Corona yasaklarını kaldıran eyaletleri uyaran ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, 'Kısıtlamaları aç-kapa yapmak yeni bir dalga yaratma tehlikesi doğuruyor' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/08/iecrop/fauci-reuters_16_9_1615182387.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dr-fauciden-normallesme-ve-yasak-uyarisi-ac-kapa-yapmak-tehlikeli-6301617/"]

 

[old_news_related_template title="Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? İşte hafta sonu yasak olan iller..." desc="Hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir süre daha pazar günü devam edecek. Alınan kararlara göre İstanbul ve İzmir'de Cumartesi günü sokağa çıkmak serbest, Pazar günü ise yasak olurken; Ankara'da ise Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkmak serbest olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/05/iecrop/hafta-sonu-sokaga-cikma-yasagi-depo-2_16_9_1614933822.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hafta-sonu-sokaga-cikma-yasagi-var-mi-iste-hafta-sonu-yasak-olan-iller-6296579/"]