Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda ismi sürekli gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat'ın sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda şunları söyledi:

"Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Ben görevimi en iyi şekilde yaparsam memleketin kurtuluşuna en büyük hizmeti yapmış olurum.

Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul’da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok.

Ben bunu yaparsam zaten değişim olacaktır değişime büyük bir katkı sunmuş olurum. Yani birilerinin dediği gibi 'İstanbul’u alan Türkiye’yi alır' tezine de damga basmış olacağım. Benim yapmak istediğim budur. İnşallah az önce ifade ettiğim gibi İstanbul’un en başarılı belediye başkanı olurum."

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş açıklaması: Bir dönem daha devam etmeliler" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin konuşulması hakkındaki soruya 'Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz' yanıtını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/06/iecrop/kilicdaroglu-depo-1_16_9_1628276967.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kemal-kilicdaroglu-erdogan-yangin-bolgesine-gidiyor-suikast-olur-diye-helikopterler-bekletiliyor-6579427/"]

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş net konuştu: Bunu benden beklemeyin..." desc="Ankara Kent Konseyi’nin genel kurulu, Kent Konseyleri alanındaki katılımda Türkiye rekoru kırılarak gerçekleştirildi. Genel Kurul'a katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kent Konseyi'ne katılan bazı gruplarla ilgili, ‘bu insanların burada ne işi var’ gibi sözleri de duyduk. Bizden öncekileri hep ayrımcılık yapmakla suçladık. Lütfen benden aynı şeyi yapmamı beklemeyin. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz. Ben bunda kararlıyım” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/10/iecrop/yavas-dha_16_9_1625923686.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mansur-yavas-net-konustu-bunu-benden-beklemeyin-6532221/"]