Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gezisini keserek, tedavi gördüğü hastanede dün 107 yaşında yaşamını yitiren Hafız Abdullah Nazırlı'nın Elazığ'daki cenaze törenine katıldı.

30 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapan Hafız Abdullah Nazırlı, genel durum bozukluğu ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Nazırlı'yı 25 Ocak'ta hastanede ziyaret ederek, 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Erdoğan, beraberindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile cenazeye katıldı.

Cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Uzun zamandır tabi hocamızı tanıyoruz" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

ERDOĞAN: "BİZİM HALİMİZ NE OLACAK" 

"Binlerce hafızı yetiştirmek suretiyle bizim her şeyimiz kitabımızın korunmasına görevli olacak hafızları yetiştirmiş olması tabi yer yiğidin karı değil.

Abdullah Nazırlı hocam, daha önceki dönemlerde evindeki ziyaretlerimizde hoş sohbetiyle hep kendisini dinledik. Eserlerinde de zaten bu hoş sohbet oluşunun da emarelerini hep gördük ve görüyoruz. Rabb'im, evlatlarıyla bunun devamını da inşallah nasip etsin.

Biz kendisinden hep hoşnut olduk. 106 yıllık ömür. Hastanedeki ziyaretimizde hocamla beraber onu konuştuk. Allah'a hamdolsun, bu ne hafıza. En ufak bir hafızada gerileme yok. Allah'ın ayetlerini 106 yılın sonunda hala nasıl koruyor ve o ayetleri nasıl okuyor ve bunları görünce bizim halimiz ne olacak, diye de kendi kendimize sorduk."

TABUTA OMUZ VERDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın helallik istemesinin ardından Hafız Abdullah Nazırlı'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere Harput Mezarlığı'na götürüldü. Tabuta, Cumhurbaşkanı Erdoğan da omuz verdi. Mezarlığa getirilen Nazırlı'nın cenazesi, Erdoğan'ın da katılımıyla toprağa verildi.

"BÖYLE BİR CUMHURBAŞKANI TÜRKİYE'YE İLK DEFA GELİYOR"

Geçen yıl İHA’ya verdiği röportajda, ”Böyle bir cumhurbaşkanı Türkiye’ye ilk sefer geliyor” demişti. Erdoğan Nazırlı’yı 2019 yılında 4’dört kez evinde ziyaret etmiş, Türkiye’de örneği sadece Topkapı Müzesi’nde bulunan ve özel hazırlanan Kur’an-ı Kerim’den hediye etmişti.

O ziyaret sonrası İHA muhabirine konuşan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müslüman bir cumhurbaşkanı olduğunu dile getiren Hafız Abdullah Nazırlı şu ifadeleri kullanmıştı: “Müslümanları sever, bilhassa ilim adamlarını daha çok sever. Biz de onu çok severiz. Böyle bir cumhurbaşkanı Türkiye’ye ilk sefer geliyor. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Böyle bir Cumhurbaşkanının kıymetini çok bilmeliyiz. Dinine bağlı, namuslu, terbiyeli ilim adamlarını seviyor gidip ziyaret ediyor. Yalnızca beni değil Türkiye’de ne kadar ilim adamı varsa hepsini gidip ziyaret etmiş. Bize de geliyor, Allah razı olsun. Bir ihtiyar amcamız diyor dedemiz hocamız deyip gelip bizi ziyaret ediyor.”



Bakanlar sosyal medyadan duyurdu:







Hafız Abdullah Nazırlı kimdir?


Babası tarafından soy kütüğünün Battal Gazi’ye dayandığına inanılıyor. 1920 yılında Elazığ’ın Hoş köyünde dünyaya geldi.  12 yaşında iken hafızlığını tamamladı ve babası tarafından Elazığ’a gönderildi. 30 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştı.

 

[old_news_related_template title="Diyanet bu talepte bulundu: Tarikatların mali denetimi yapılmalı" desc="Tarikat liderinin 12 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunması, gözleri tarikat yapılanmalarıyla ilgili yasal düzenleme yapılması zorunluluğunu gündeme getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/05/iecrop/diyanet_isleri_baskanligi_ndan_akil_almaz_harcamalar_h148390_d8bbe_16_9_1599267253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/diyanet-bu-talepte-bulundu-tarikatlarin-mali-denetimi-yapilmali-6023517/"]