Şişli Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde çocuk bölümünde endişe verici bir olay yaşandı. Annesi ve babaannesi sekiz aylık Tercan bebeği hastaneye doktor kontrolüne götürdü. Röntgen sırası bekledikleri sırada bebeğin annesi bilgi almak için içeri girdi.


Bu sırada Tercan bebeğin yanına Fas uyruklu S.K. yanaştı. Bebeğin kolundan tutan Faslı kadın "Bu çocuk benim" diyerek bağırmaya başladı. Çocuğu almak için uğraşan kadına babaanne engel oldu. Hastanede bağrışmaları duyan güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.



GÖZALTINA ALINDI

Fas uyruklu kadının 8 aylık bebeği kaçırmaya çalıştığı anlaşılınca S.K gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Faslı S.K.'nın polisteki ifadesinde bebeğin kendi çocuğuna benzediği için almaya çalıştığını söylediği öğrenildi. S.K. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.


"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM" 

Baba Emin E. "Ben şikayetçi oldum. Kadın mahkemeden serbest bırakılmış. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Annem orada eğer uyanık olmasaydı çocuğu kaçırmış olacaktı." dedi.
Baba Emin E. "Perşembe günü annemi eşimi ve çocuğumu hastaneye bırakarak işe geldim. Kan alımı yapıldıktan sonra film çekmek için röntgen bölümüne gönderiyorlar. Eşim çocuğu anneme vererek röntgenin nerede çekildiğini öğrenmeye gidiyor. Koridordan hızla bir kadın geliyor. Annemin kucağındaki çocuğu sevmeye çalışıyor. Çocuk ağlayınca 'Çocuğu bana ver ben susturayım' diyor. Annem çocuğu vermeyince çocuğun kolunu tutuyor. 'Aa çocuğun kolu bana benziyor' diyor. Daha sonra kadın bağırmaya başlıyor. 'Çocuğumu kaçırıyorlar. Çocuk benim' diyor. Orada insanların tepkisini annemle eşimin üzerine çekmeye çalışıyor. İnsanlar orada annemle eşime tepki gösterip çocuğu almış olsaydı bugün çocuğum belki de kaçırılmış olacaktı" diye konuştu.
(DHA)



[old_news_related_template title="BM Genel Sekreteri Guterres: Yeryüzünde bir cehennem varsa, bugün Gazze'deki çocukların hayatlarıdır" desc="Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında, “Çatışma derhal durmalı. Tüm taraflara düşmanlıkları durdurmaları çağrısında bulunuyorum ve tüm taraflardan acil ateşkes çağrımı yineliyorum” ifadelerini kullandı. Gazze'de İsrail'in hedefi olan çocukların durumuna ilişkin Guterres, 'Yeryüzünde bir cehennem varsa, bugün Gazze'deki çocukların hayatlarıdır” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/20/iecrop/guterres-reuters_16_9_1582308310_16_9_1601236920_16_9_1606935298_16_9_1621548694.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bm-genel-sekreteri-guterres-yeryuzunde-bir-cehennem-varsa-bugun-gazzedeki-cocuklarin-hayatlaridir-6442269/"]

[old_news_related_template title="Çocuğu ağlattı diye iğne yapan hemşireyi dövdü, doktora saldırdı" desc="Muhammet Ç., damar yolu açarken, çocuğunun canını yakıp, ağlattığı gerekçesiyle hemşire Serhat Özcanlı'ya yumruk attı. Araya giren Dr. Yılmaz Aydın'a da saldıran Muhammet Ç., gözaltına alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/20/iecrop/resim2_17860838_16_9_1621501513.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/cocugu-aglatti-diye-igne-yapan-hemsireyi-dovdu-doktora-saldirdi-6441022/"]