Polisi harekete geçiren olay, TAPDK’nın incelemesiyle ortaya çıktı. İddiaya göre, alkollü içki ithalatı yapacaklarını belirten bir firma, TAPDK’ya başvuru yaparak, “Bandrol” isteğinde bulundu. Bunun üzerine firmaya istenen sayıda bandrol teslim edildi. Ancak yapılan incelemelerde, firmanın “Paravan” bir şirket olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine bandrollerin dijital aktivasyonu iptal edilerek, “geçersiz” hale getirildi.

SAHTE ALKOL İÇİN KULLANMIŞLAR

Konuyla ilgili emniyete de bilgi verildi. Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada şüphelilerin, TAPDK’dan aldıkları bandrolleri, sahte alkol için kullanacakları bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine yapılan çalışmaların ardından şüphelilerin alkollü içkileri depoladığı Arnavutköy’deki adrese baskın düzenlendi.

3 MİLYONLUK ALKOLLÜ İÇKİ

Operasyon kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda ise piyasa değeri 3 milyon lira olan 8 bin 305 adet sahte alkollü içki ele geçirildi. Şüphelilerin, farklı markalara ait şişelere doldurdukları sahte içkilerin üzerine, TAPDK’dan aldıkları bandrolleri yapıştırdıkları öğrenildi.  Şüphelilerin gerçek bandol yapıştırdıkları sahte içkileri, restoran ve tekel bayilerine satmayı planladıkları öğrenildi.

RENK DEĞİŞİMİ VE TORTU

Uzmanlar şüphelilerin yaptığı alkollü içkilerin, gerçek içkilerden çok farklı olduğunu belirtti. Özellikle sahte rakılarda, karışım oranı ayarlanamayınca, şişe içindeki saydam görüntünün bozulduğu, viskilerde ise tortu oluştuğu belirtildi.

BİN 200 LİTRE ETİL ALKOL

Polisin düzenlediği bir diğer operasyonda ise bin 200 litre etil alkol ele geçirildi. Bağcılar’da ele geçirilen etil alkolün, kaçak olarak üretildiği ve herhangi bir denetimden geçirilmediği ifade edildi. Olayla ilgili çalışmalar sürerken, ele geçirilen içkiler ve etil alkol emniyet bahçesinde sergilendi.

[old_news_related_template title="21 TIR dolusu içkiyle 40 milyonluk KDV ve ÖTV vurgunu" desc="Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açılan Sarp Sınır Kapısı'nın da aralarında yer aldığı bazı sınır kapılarından ihraç edilmiş gibi gösterilerek iç piyasaya satılan 21 TIR dolusu içki ile yaklaşık 40 milyon TL'lik KDV ve ÖTV vurgunu yapıldığı tespit edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/09/iecrop/gozalti-iha-1_16_9_1612885295.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/21-tir-dolusu-ickiyle-40-milyonluk-kdv-ve-otv-vurgunu-6251651/"]