Geçen yıl Azerbaycan ile Dağlık Karabağ üzerinden savaşan ve büyük kayıplara uğrayan Ermenistan'da sıcak bir gelişme yaşandı. Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan ve hükümetinin istifa etmesi çağrısında bulundu.

"İVEDİLİKLE NORMALE DÖNMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Yaşanan bu gelişmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kalın, "Ermenistan’daki darbe girişimini kınıyoruz. Darbeler her zaman demokratik süreçleri inkıtaya uğratmış ve kaosa neden olmuştur. Ermenistan’da sürecin ivedilikle normale dönmesini temenni ediyoruz" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de, Ermenistan'da yaşanan gelişmeyle ilgili, "Her zaman olduğu gibi tüm darbe girişimlerine karşıyız. Bölgemizde istikrarsızlaştırıcı olayların artmasını istemiyoruz. Ermenistan’daki darbe girişimi bölgesel istikrarsızlığı kışkırtan sonuçlar doğurur" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Ermenistan Ordusu: Başbakan istifa etsin" desc="Geçen yıl Azerbaycan ile Dağlık Karabağ üzerinden savaşan ve büyük kayıplara uğrayan Ermenistan'da sıcak bir gelişme yaşandı. Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan ve hükümetinin istifa etmesi çağrısında bulundu. Paşinyan ise destekçilerini meydanlara çağırdı. Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, Paşinyan’a istifa çağrısı yapan ordunun siyasete dahil olmasının “kabul edilemez” olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/25/iecrop/ermenistan-reuters_16_9_1614241845.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/son-dakika-ermenistan-ordusu-basbakan-istifa-etsin-6280708/"]

[old_news_related_template title="Aliyev'den Ermenistan açıklaması: Acınası durum..." desc="Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'a yaptığı istifa çağrısı ardından başlayan olaylara ilişkin ilk kez konuştu. Aliyev, 'Ermenistan hiçbir zaman bu kadar acınası durumda olmamıştı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/25/iecrop/aliyev1-reuters_16_9_1601901793_16_9_1614263736.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/aliyevden-ermenistan-aciklamasi-acinasi-durum-6281566/"]