Tavşanlı ilçesine bağlı Kışlademirli köyü mevkiindeki ormanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Tren raylarına paralel olarak 4 farklı nokta da çıkan yangına ihbar üzerine Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ve Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince müdahale edildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Değirmisaz demiryolu hattında 5 ayrı noktada başladığı tespit edilen yangın hakkında bilgi veren Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, "Yangına 5 helikopter, 12 arazöz, 5 su ikmal aracı, 16 ilk müdahale aracı, 1 ambulans, 6 itfaiye, 18 teknik eleman ve 81 orman işçisi müdahale ediyor. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 4 hektar civarında bir alanda etkili oldu. Bu hatta daha önceki yıllarda da yangın çıktığını biliyoruz. Ekiplerimiz çok hızlı bir şekilde yangına müdahale etti. Yangın haberini alır almaz helikopterlerimizle müdahalemizi ettik" dedi.

Ormanlık alandaki soğutma çalışmaları devam ediyor. DHA

[old_news_related_template title="Antalya Kaş'ta korkutan yangın" desc="Antalya’nın Kaş ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü. Yangında 10 dönümlük makilik alan zarar gördü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/08/iecrop/detay-kopya-7_16_9_1633696228.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/antalya-kasta-korkutan-yangin-havadan-ve-karadan-mudahale-ediliyor-6695087/"]