Antalya Manavgat'ın farklı noktalarında 3 gündür devam eden yangın, öğlen saatlerinde de İbradı yolu üzerindeki Sevinç Mahallesine ulaştı.

Dağların arasında kalan mahallenin etrafındaki ormanlık alana sıçrayan alevler, mahallenin camisini ve birçok evi küle döndürdü.

Yangını söndürebilmek için çok sayıda arazöz, itfaiye ve helikopter müdahale ederken, mahallede yaşayan birçok kişi ise evlerini terk ederek güvenli alanlara geçti.

"KAÇIN YANARSINIZ"

Bu sırada alevlerin arasında kalan mahalleden otomobiliyle süratle kaçan bir kişi yol kenarında yangını görüntüleyen basın mensuplarına "Çabuk kaçın, yanarsınız" diye bağırdı.

Öte yandan mahalleye giden yol, zaman zaman yoğun duman nedeniyle kapandı. Bölgede devam eden söndürme çalışmaları ve mahalledeki yangın nedeniyle oluşan duman gökyüzünü kaplayınca, güneş kırmızı renge büründü.

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

Gündoğmuş ilçesine bağlı Ortagonuş Mahallesi'nde dün başlayan yangın, yerleşim yerlerinin yakınlarına kadar geldi. Sarp ve kayalık bölgeden yerleşim yerlerine doğru inen alevlere müdahale için bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.

Mahallenin üst kısmında kalan yolu hat olarak belirleyen yangın söndürme ekipleri, alevlerin buradan yolun alt kısmındaki yerleşim bölgesine sıçramaması için müdahaleye başladı.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Bölgede oturanlar jandarma ekipleri eşliğinde hayvanlarıyla birlikte tahliye edildi. Yangının yayılmasında en büyük etken olan rüzgarın etkisini yitirmeye başladığı ve bununla birlikte alevlerin kontrol altına alınma ihtimalinin daha da kuvvetlendiği öğrenildi. DHA

[old_news_related_template title="Yangında kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybedenler ücretsiz yenileyebilecek" desc="Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yangın bölgesinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybeden vatandaşların belgelerini ücretsiz yenileyebileceği duyuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/30/iecrop/icisleri-dha-1_16_9_1627673072.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/yanginda-kimlik-karti-surucu-belgesi-ve-pasaportunu-kaybedenler-ucretsiz-yenileyebilecek-6565918/"]