Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi’nde öğle saatlerinden sonra bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.



Yağışın sele dönüşmesi sonucu sulara kapılan yüzlerce hayvan telef olurken, çok sayıda yapının ise yıkıldığı bildirildi.

BİR KADIN SON ANDA KURTARILDI

Sel sularına kapılan ve vatandaşlar tarafından son anda kurtarılan bir kadının yarı baygın hali ise cep telefonuyla görüntülendi. Nefes almakta zorlanan ve çamurla kaplanan kadın bir süre sonra kendisine geldi.

 



Sel sularına kapılan bir minibüsün sürüklenmesi de yine vatandaşlar tarafından görüntülendi. Vatandaşlar ise yaşananlar karşısında büyük korku yaşadı.

Vatandaşlar, sel felaketinin boyutunu gösteren videoları sosyal medyadan paylaşarak ilgili kurumlardan yardım çağrısında bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Başkale'nin Esenyamaç Mahallesi'nde meydana gelen selle ilgili Van Valiliği de açıklama yaptı. Bölgedeki sağanak yağışların çarşamba gününden beri etkili olduğunu belirten valilik, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Yaşanan sel olaylarında can kaybının olmadığının da belirtildiği yazılı açıklamada; "Sel sularına kapılan bir kadın vatandaşımız kurtarılmış ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bölgede Kara Yolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, UMKE, DSİ ve Van Büyükşehir Belediyesi ile Başkale Belediyesi'ne ait ekipler koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir.  Özellikle dere yataklarının bulunduğu bölgelerde vatandaşlarımızın hayvan otlatmamaları istirhamımızdır. Sel felaketinin yaşandığı bölgede hasar tespiti yapan ekiplerimiz gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Bölgede yaşanan sel felaketinin ardından mahallelerimizde hayatın normale dönmesi için ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Sel sularından son anda kurtarılan Kader Yurtseven'in (22) sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DEHŞETİ ANLATTI

Sel sularına kapılan ve vatandaşlar tarafından son anda yarı baygın şekilde kurtarılan Kader Yurtseven (22) ise yaşadığı dehşeti anlattı. Nefes almakta zorlanan ve uzun süre sonra kendisine gelen Yurtseven, evin en büyüğü olduğunu ve hayvanları almaya giderken sele kapıldığını ve hiçbir şeylerinin kalmadığını söyledi.

[old_news_related_template title="Bodrum'da yangın büyüyor" desc="Bodrum'da öğle saatlerinde başlayan yangının ardından alevlerin yakınında bulunduğu bazı evler boşaltıldı. Öte yandan; İçmeler Mahallesi'nde otellerin bulunduğu bölgede 3 otel tahliye edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/31/iecrop/23c7ec0b-85f6-4fec-84b8-ba0f19f30197_16_9_1627726515.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bodrumda-yeni-yangin-cikti-6566816/"]

[old_news_related_template title="Marmaris'teki yangında dehşet anları! Azeri ekipler alevlerden zor kurtuldu" desc="Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları için Azerbaycan’dan gelen ve bugün sabah çalışmalara başlayan 100 kişilik itfaiye ekibi yanma tehlikesi atlattı. Söndürme çalışmalarını yaptıkları alanda aniden alevler yükselince ekip arkadaşlarıyla birlikte canlarını zor kurtardılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/31/iecrop/yanginnn_16_9_1627747017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/marmaristeki-yanginda-dehset-anlari-azeri-ekipler-alevlerden-zor-kurtuldu-6567490/"]