Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel corona virüsü verilerine göre, bugün, 22 bin 161 yeni vaka tespit edildi.

İSTANBUL'UN RENGİ DEĞİŞTİ

Yapılan aşı çalışmalarıyla ilgili güncel verilerin de yer aldığı tabloya göre, İstanbul, sarı kategoriye geçti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün saat 12.30 itibarıyla, İstanbul’umuzda 1. doz aşıda %65'i geçtik. Böylece aşı tablomuzun rengi SARI oldu. Şimdi hedefimiz %75'i geçerek MAVİ renk olmak" ifadelerini kullandı.

Dün, yüzde 64.8 olan kentteki aşı oranı, bugünkü tabloda yüzde 65.2 olarak yer aldı.

İSTANBUL'DA SALGIN TOPLANTISI

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından şehirde toplantı yapıldığını duyurdu. İstanbul Valisi, "İstanbul’umuzdaki aşı çalışmaları ile ilgili olarak il sağlık müdürümüz Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 39 ilçe kaymakamımız ve ilçe sağlık müdürlerimizle birlikte toplantımızı gerçekleştirdik" paylaşımı yaptı.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN AŞI ÇAĞRISI

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından vatandaşlara çağrıda bulundu. Memişoğlu, şunları belirtti:

* 65 yaş üstü büyüklerimizi 3. doz Biontech aşısı olmaya bekliyoruz. 65 üstünde iki dozu tamamlayanların oranı %84 olup en uyumlu gruptur.
Aşı ile hastaneye yatışlar ve ölümler çok çok azaldığı gösterilmiştir. Dedikodulara değil ispatlanmış gerçeklere inanmanız yararınızadır.

* 17-65 yaş arası vatandaşlarımız; Sizleri de Sinovac ve Biontech aşısı olmak üzere 4600aşı uygulama noktasında bekliyoruz. Büyüklerimizin aşılama oranı örnek olsun. Aşı ile hastaneye yatışların ve ölümlerin çok çok azaldığı gösterilmiştir.İspatlanmış gerçeklere inanmanız yararınızadır.

ŞIRNAK'IN DA RENGİ DEĞİŞTİ

Bakan Koca, "ŞIRNAK, çok yüksek riskli il (Kırmızı) kategorisinden yüksek riskli il (Turuncu) kategorisine geçti. Hedefimiz, daha yüksek aşı oranıyla 'düşük risk' grubu" ifadelerini kullandı.

AŞILAMADA SON DURUM

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş ve üzeri nüfus verilerinde 1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 65,24, 2'nci doz ortalaması yüzde 41,84 olarak ölçüldü.

Ayrıca, 1'inci dozda 40 milyon 491 bin 931, 2'nci dozda 25 milyon 970 bin 268 ve 3'üncü dozda 4 milyon 633 bin 896 olmak üzere toplam 71 milyon 96 bin 95 aşı uygulandı.

MUĞLA ZİRVEDE

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ ve İzmir olurken, en düşük aşılama oranına sahip iller ise Iğdır, Gümüşhane, Bingöl, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Mardin, Bitlis ve Şanlıurfa oldu.

Dün 1 milyon 405 bin 579 doz aşı uygulandığını duyuran Bakan Koca, "Sabah yeni randevularla bu sayıyı aşalım" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="29 Temmuz Perşembe güncel corona virüsü (koronavirüs) verileri açıklandı! Bakan Koca vatandaşları uyardı" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük corona virüsü verilerine göre, 60 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Aşı olmadan tedbirlere uymadan salgında korunmak mümkün değil' diyerek vatandaşları uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/korona-dha-1_16_9_1627580215.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/29-temmuz-persembe-guncel-corona-virusu-koronavirus-verileri-aciklandi-6563418/"]