Milli Savunma Bakanlığı (MSB), KKTC'nin yangın söndürme çalışmaları için destek sağlandığını açıkladı. Bölgede yapılan keşiflerin havadan çekim görüntüleri de MSB tarafından paylaşıldı.

İHA VE HELİKOPTER DESTEĞİ

MSB'nin açıklamasında, "KKTC’nin Girne bölgesindeki dağlık arazide başlayan yangını söndürme çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetlerimize ait bir İHA ile havadan görüntü aktarımı yapılmış, bir adet as 532 Cougar helikopterle de havadan keşif ve komuta kontrol sağlanmıştır" denildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

MSB, "39'uncu Mknz.P.Tüm. K.lığına ait iş makinesi ve itfaiyeler ihtiyaten bölgede hazır beklemiştir. KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar ve Başbakanı Sn. Ersan Saner helikopterle keşif faaliyetine iştirak etmişlerdir. Yangın kontrol altına alınmıştır" duyurusunu yaptı.

[old_news_related_template title="MSB: İran uçağına su ikmali yaptık" desc="Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran'ın yangın söndürme çalışmaları için Türkiye'ye gönderdiği uçağa su ikmalinin Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda yapıldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/31/iecrop/msb-sozcu-1_16_9_1627751994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/msb-iran-ucagina-su-ikmali-yaptik-6567577/"]