Eskişehir'de oturan Ümmügül Can, Porsuk çayının Odunpazarı ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesinden geçen bölümünde dengesini kaybederek suya düştü. Kısa bir süre sonra ise gözden kayboldu.

Çevredekilerin ihbarıyla gelen polis ekipleri, AFAD ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekibi Porsuk çayında arama çalışması başlattı. Yaklaşık yarım süren aramaların ardından Ümmügül Can bulunarak kıyıya çıkarıldı.

Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Canın hayatını kaybettiği belirlendi. Acı haberi alarak Porsuk çayına gelen yakınları ise gözyaşlarına boğuldu.

Yaşlı kadının yakınlarından biri Ümmühan Canın öldüğüne inanamadığını ifade ederek, "O mu gerçekten? Değil deyin Allah aşkına" diyerek gözyaşı döktü. Ümmügül Can'ın cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından Yunus Emre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. DHA

[old_news_related_template title="Eskişehir'de 15 günlük 'corona yasağı' kararı" desc="Eskişehir'de her türlü etkinlik, toplanma, yürüyüş, afiş ve pankart asma ile protesto gösterileri 15 gün süreyle yasaklandı. Yasak kararının sebepleri arasında Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayan yeni varyantları da gösterildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/01/iecrop/bursa-dha21_17488487_16_9_1630507639.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/eskisehirde-15-gunluk-yasak-karari-nedenini-valilik-acikladi-6625576/"]