Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, dün Tesla'nın ilk çeyrekteki performansını hissedarlarına ve kamuoyuna duyurdu. Musk, Tesla'nın Solar Roof (Güneş Paneli) fiyatlarını neden yüzde 70'lere varan şekilde arttırdığına yönelik bir soruya da samimi bir itirafla yanıt verdi.

Musk, "Bazı güneş paneli tavanlarının montajında çok büyük bir hata yaptık. Tavanların karmaşıklığı çok ciddi boyutta. Bazı tavanları monte etmek diğerlerini etmekten iki ya da üç kat daha kolay oluyor" dedi.

Musk, "Eğer tavanda bombe varsa ya da tavanda bunu destekleyecek kapasite yoksa maliyet iki ve hatta bazen ilk söylediğimizin üç katına çıkabilir" dedi. Musk bu durumdan memnun olmayan müşterilerin paralarını geri alabileceğini söylerken, buna karşılık güneş paneline olan talebin çok iyi olduğunu söyledi. Musk, kaç kişinin bu ürünü satın aldığını dile getirmedi.

[old_news_related_template title="Elon Musk, Jeff Bezos’un Blue Origin’ini sosyal medyada tiye aldı" desc="Ezeli rakipler Bezos ve Musk, uzay yarışında birbirleriyle mücadele etmeye devam ediyor. Bezos’un yaptığı çalışmaların geride kalması Elon Musk için alay konusu oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/27/iecrop/spacexmusk_16_9_1619509991.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/elon-musk-jeff-bezosun-blue-originini-sosyal-medyada-tiye-aldi-6398506/"]

[old_news_related_template title="Yalın ayak Elon Musk'tan Mars açıklaması" desc="Dün gece online bir toplantıya katılan SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk açıklamalarda bulundu. Musk, insanları Mars'a göndereceğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/23/iecrop/musk-businessinsider_16_9_1619159240.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/yalin-ayak-elon-musktan-mars-aciklamasi-6391139/"]