AB’nin Russia Today (RT) ve Sputnık'in Avrupa'da yayın yapmasını yasakladığını duyuran Borrell, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları duyurdu.

Reuters'ta yer alan habere göre Borrell, Rusya'nın Ukrayna'nın ardından Moldova, Gürcistan ve diğer Balkan ülkeleri dahil olmak üzere komşu ülkelere saldırmasından endişe ettiklerini söyledi.

Borrell, "Bölgede neler olabileceği konusunda endişeliyiz. Rusya'nın Ukrayna'da durmayacağından ve Rus etkisinin komşu ülkelere sıçramasından korkuyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Avrupa'da kritik 'Rusya-Ukrayna Savaşı' toplantısı: Topyekûn bir savaşla karşı karşıyayız" desc="Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama yaptı. Borrell, 'Topyekûn bir savaşla karşı karşıyayız' ifadesini kullanırken Leyen, Rus medyasının Avrupa'da yasaklayacağını belirterek, “Putin'in savaşını haklı çıkarmak için artık yalanlarını yayamayacaklar” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/27/iecrop/borrell-leyen-reuters1_16_9_1645986746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/avrupada-kritik-rusya-ukrayna-savasi-toplantisi-topyekun-bir-savasla-karsi-karsiyayiz-6978277/"]