Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunmak üzere 23-29 Nisan tarihleri arasında Uruguay, Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Panama ve Venezuela’ya gidiyor.

Bakan Çavuşoğlu’nun ziyareti sırasında, Türkiye-Brezilya IV. Yüksek Düzeyli İşbirliği Komisyonu ve Türkiye-Venezuela III. Ortak İşbirliği Komisyonu toplantıları gerçekleştirilecek.

[old_news_related_template title="Bakan Çavuşoğlu: Ekonominin merkezi Asya'ya doğru kayıyor" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ekonominin güç merkezinin Asya'ya doğru kaydığını belirterek, 'Dünya çok değişiyor, dengeler değişiyor. Ekonominin güç merkezi Asya'ya doğru kayıyor. Afrika uyanıyor. Afrika potansiyel olarak dünyanın en zengin bölgelerinden biri ama geçmişte hep sömürülmüş' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/19/iecrop/cavusoglu-22_16_9_1650395016.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bakan-cavusoglu-ekonominin-merkezi-asyaya-dogru-kayiyor-7085042/"]