Rusya-Ukrayna savaşında diplomatik çözüm arayışı sürerken İsrail, Ukrayna’yı Rusya’nın taleplerini kabul etmeye zorladığı iddiasını reddetti.

İsrail ve ABD basınında Ukraynalı bir yetkiliye dayandırılan haberlerde, Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yapmaya çalışan İsrail Başbakanı Naftali Bennett’ın “Ukrayna’yı Rusya’ya boyun eğmeye zorladığı” belirtildi. Haberlerde, Bennett’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir dizi görüşme yaptığına da dikkat çekildi.

Üst düzey bir İsrailli yetkili, haberleri “tamamen yanlış” diye niteleyerek “Bennett Zelenskiy’e nasıl hareket edeceğini söyleyecek bir pozisyonda değil” ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in danışmanı Mykhailo Podolyak da iddiayı reddederek “Bu askeri ve siyasi nedenlerle imkansız. Aksine İsrail Rusya’yı olayları daha kapsamlı şekilde ele almaya zorluyor” dedi.

[old_news_related_template title="Putin, İsrail Başbakanı Bennett ile Ukrayna'daki durumu görüştü" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna'daki durumu ele aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/putinnni-ha_16_9_1646773616.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-israil-basbakani-bennett-ile-ukraynadaki-durumu-gorustu-6998317/"]

[old_news_related_template title="Haaretz: Putin, Türkiye ve İsrail’in arabuluculuk çabalarını ciddiye alır mı?" desc="Rusya'nın Ukrayna işgali dünyada gündemin merkezine yerleşirken, Haaretz gazetesi İsrail’in bu krizde arabuluculuk konusunda Türkiye’ye rakip olarak ortaya çıktığı yorumunda bulundu. Yazıda, asıl sorunun Rusya lideri Putin’in iki ülkenin arabuluculuk çabalarını ciddiye alıp almayacağı olduğu vurgulandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/putin-erdogan-reuters-2_16_9_1646726596.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/haaretz-putin-turkiye-ve-israilin-arabuluculuk-cabalarini-ciddiye-alir-mi-6996397/"]