İngiltere'de Muhafazakâr Parti milletvekilleri, Ukrayna'daki savaşı sona erdirme baskısını artırmak için Rusya'ya yönelik yaptırımların genişletilmesi konusunda baskıyı artırdı.

Tory'ler olarak da bilinen Muhafazakâr Parti milletvekilleri, Rus oligarklarının çocuklarının İngiltere'nin en iyi devlet okullarından atılması gerektiğini ifade etti.

Eton, Westminster ve Harrow gibi süper zengin Rusların tercih ettiği özel okulların 'düşmanlarımız tarafından bir silah olarak kullanıldığı' konusunda açıklamalar yapıldı.

'ÇOCUKLARI RUSYA'YA GERİ GÖNDERİN'

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın Rus oligarkların cezalandırılması konusunda bir süredir kendi partisi ve muhalefet partileri tarafından baskı altında tutuluyor. Muhafazakar Parti milletvekilleri, Vladimir Putin'in süper zengin ahbaplarının ayrıcalıklı yaşam tarzlarını daha da kısıtlamak için bu kişilerin çocuklarının İngiliz okullarından uzaklaştırılması gerektiğini savundu.

İngiltere'de muhafazakar milletvekili Nickie Aiken, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, "Hükümete sadece ekonomik yaptırımlarla yetinmemesi için çağrıda bulunuyorum. Kremlin'e yakın Rusların İngiltere'de okullarda okuyan çocukları evlerine Rusya'ya gönderilmelidir." dedi. Aiken, "Bu insanlar servetlerinin ve kendilerine satın aldığı yaşam tarzlarının tadını çıkarıyor ve birçoğu servetlerini Rus halkından çaldığı haksız kazançlarından oluşturuyor." dedi.

'UKRAYNALI ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN NEDEN OLİGARKLARIN ÇOCUKLARI LÜKS İÇİNDE YAŞASIN*'

Aiken sözlerini, 'Ukraynalı çocuklar öldürülürken neden Putin'in yandaşlarının çocukları bu ülkede eğitimden yararlansın? Rus halkını, İngiliz hükümeti tarafından yaptırım uygulanan Putin'i destekleyenlerden ayırmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Anne babaların günahlarının çocuklara ödetilmemesi gerektiğini kesinlikle kabul ediyorum ama Ukrayna'da hayatları için bodrumlarda saklanmış çocuklar var ve babalarını bir daha asla göremeyebilecek çocuklar var.' dedi.

Muhafazakar milletvekili, "Putin'in yandaşlarının çocukları, okullarımızda dünya standartlarında bir eğitim olarak görülen eğitimden faydalanıyorsa, bu konuda net bir mesaj vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Putin'i destekleyenlerin aileleri de bir bedel ödemeli.' ifadelerinde bulundu.

[old_news_related_template title="Prada, Dior, Fendi ve Gucci Rus pazarından çıkıyor... Oligarkların eşleri kapıda kaldı" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, ABD ve AB başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlar da sertleşiyor. En son Prada, Dior, Louis Vuitton, Gucci ve Fendi, Rusya'daki mağazalarını kapatma kararı aldıklarını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/prada2_16_9_1646725962.gif" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/son-moda/prada-dior-fendi-ve-gucci-rus-pazarindan-cikiyor-oligarklarin-esleri-kapida-kaldi/"]

[old_news_related_template title="Putin, Polonya'yı vuracak mı? Üst düzey ABD'li yetkililer endişelerini açıkladı" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'ya silah yardımları devam ediyor. ABD'de üst düzey bir yetkili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in silah akışını durdurmak için hava gücünü kullanabileceğini öne sürdü. Askeri mühimmat konvoyunun, Ukrayna'ya girmeden Polonya sınırları içerisinde vurulabilme ihtimali ise endişeleri artırdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/1343107_16_9_1646733315.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-polonyayi-vuracak-mi-ust-duzey-abdli-yetkililer-endiselerini-acikladi-6996853/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı endişesi Almanya'yı sardı: İyot tableti aranıyor" desc="Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması, Almanya’yı alarma geçirdi. Alman halkında 'Savaş bize de sıçrar mı?' korkusu artarken. Leopar 2 tankları, NATO’nun doğu sınırına kaydırılıyor. Almanlar, nükleer bir savaşa karşı iyot haplarına hücum etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/08/iecrop/iyothapi-aligulen_16_9_1646737795.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-endisesi-almanyayi-sardi-iyot-tableti-araniyor-6997165/"]

[old_news_related_template title="Petrol fiyatları ABD'nin yeni yaptırım planı açıklamasıyla uçtu" desc="ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Avrupa ülkeleriyle Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklamasından petrol fiyatları uçuşa geçti. Petrol fiyatlarındaki sert artış yeni akaryakıt zamlarını beraberinde getirebilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/07/iecrop/benzsn_16_9_1642609930_16_9_1646475283_16_9_1646628096.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/petrol-fiyatlari-abdnin-yeni-yaptirim-plani-aciklamasiyla-uctu-6993748/"]