Rusya'nın Ukrayna'ya işgalinin üçüncü gününde tüm dünya Ukrayna'dan gelen haberlere kitlenmişken, bombaların yağdığı Kiev'de dünyaya gelen 'mucize bebek' biraz olsun insanlara umut verdi, yüzleri güldürdü.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de halk, panik halinde sığınaklara ve metro istasyonlarına saklanırken, tüm bu kaosun ortasında 23 yaşında bir kadın, zor şartlarda bebeğini dünyaya getirdi.

İsmi açıklanmayan kadın, Kiev'de bir metro istasyonunda doğum yaptı.

A baby boy was also born amid the chaos in Ukraine

Dışarıdaki silah sesleri yükselirken, yerel saatle akşam 20.30'da Mia bebek dünyaya geldi. Mia bebek Ukrayna'nın 'mucize bebeği' olarak adlandırıldı, kısa sürede ülkede gündem oldu.

Mia'nın doğumundan hemen sonra çekilen fotoğraflar, Ukraynalı politikacı Hannah Hopko tarafından Facebook'ta paylaşıldı.

Küçük Mia, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında doğan tek bebek değil.

BİR BEBEK DAHA DÜNYAYA GELDİ

Annenin izniyle paylaşımda bulunan bir doğumevi doktoru, dün başka bir bebeğin daha dünyaya geldiğini söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan doktor, hastanenin bombalandığını bu yüzden doğumun bodrum katındaki sığınaklarda meydana geldiğini duyurdu.

Öte yandan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin üçüncü gününde halk, geceyi yine sığınaklarda ve metro istasyonlarında geçirdi.

Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Kharkiv’de, halkın metro istasyonlarına sığındığı ve vagonların içinde uyuduğu görüldü. İngiliz Daily Mail gazetesi, yaşananları İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Blitz saldırılarına benzetti.

HALK, ÜÇÜNCÜ GECEYİ DE METRO İSTASYONLARINDA GEÇİRDİ

Ukrayna'dan savaş manzaraları | Independent Türkçe

Metro istasyonuna sığınanlar arasında bebeklerin, çocukların ve evcil hayvanların da olduğu, binlerce kişinin geceyi metro istasyonlarında geçirdiği aktarıldı.

[old_news_related_template title="Batılı yetkililer uyardı: Rusya, 'tüm bombaların babası'nı devreye sokabilir" desc="İngiliz basını, batılı yetkililere dayandırdığı haberinde, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin üçüncü gününde Putin'in 'tüm bombaların babası' olarak adlandırılan yüksek güçlü termobarik silahlara başvurabileceğini öne sürdü. Yetkililer ayrıca, Kiev'in düşmesi durumunda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve bakanlarının da öldürülebileceğini iddia etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/tos-1_16_9_1645857858.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/batili-yetkililer-uyardi-rusya-tum-bombalarin-babasini-devreye-sokabilir-6975533/"]

[old_news_related_template title="Rusya Kiev merkezine yaklaştı, çatışmalar şiddetleniyor" desc="Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon üçüncü güne girerken, başkent Kiev’de tansiyon hızla yükseliyor. Ukraynalı yetkililer, Rus askerlerinin Kiev’in dış noktalarında konuşlandığını ve her an kent merkezine girebileceğini belirtiyor. Reuters’a konuşan görgü tanıkları, Kiev’deki hükümet binaları yakınında silah sesleri duyulduğunu aktardı. Kiev çevresindeki üslerde de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, çatışmalarda 3500'den fazla Rus askerinin öldürüldüğünü, 200 askerin rehin alındığını öne sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/kiev2-reuters_16_9_1645855674.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-kiev-merkezine-yaklasti-catismalar-siddetleniyor-6975478/"]

[old_news_related_template title="Ukrayna Devlet Başkanı: Kiev'deyim, silahlarımızı bırakmayacağız" desc="Rus askerlerinin Kiev merkezine ilerleyişi sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesaplarından paylaştığı son videoda Kiev'de olduğu ve hiçbir yere gitmediği mesajı verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/zelenskiy-twitter_16_9_1645858286.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-devlet-baskani-kievdeyim-silahlarimizi-birakmayacagiz-6975580/"]