Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde gerilim karşılıklı açıklamalarla iyice tırmanırken, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou da Yunan basınına verdiği röportajda Türkiye'yi hedef aldı.

Cumhuriyetin yeniden kurulmasının 48. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda konuşan Katerina Sakellaropoulou ilk olarak Kıbrıs sorununa değinirken, "Kıbrıs sorununun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına ve Avrupa müktesebatına dayalı olarak çözümü mutlak önceliğimizdir. " dedi. Sakellaropoulou, Türkiye'yi Ege ve Akdeniz'de 'saldırgan tavır sergilemek'le suçladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline atıfta bulunarak, konuyu Kıbrıs'a bağlamaya çalıştı. Sakellaropoulou, "Kırk sekiz yıl sonra, uluslararası ve insancıl hukukun bir başka acımasız ihlali, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, günleri ve zihinleri rahatsız ediyor. " dedi.

[old_news_related_template title="Bakan Akar'dan Yunanistan'ın Türk okulları kararına tepki" desc="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın Türk okullarının faaliyetlerini askıya almasına tepki göstererek, 'Yunanistan'ın her türlü haksız, hukuksuz girişimini sahada ve masada bugüne kadar karşılıksız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/23/iecrop/akar1_20944874_16_9_1658602093.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bakan-akardan-yunanistanin-turk-okullari-kararina-tepki-7266501/"]