Mardin’in AKP’li Artuklu Belediyesi’nde belediye başkanı Abdulkadir Tutaşı ile AKP’li meclis üyeleri arasında mecliste denetim raporları ve bütçe görüşmelerinde daha önceden sert tartışmalar yaşanmıştı.

Belediyenin 2022 yılı bütçe görüşmelerinde belediye başkanı Abdulkadir Tutaşı'nın muhalefetine rağmen HDP'li ve AKP'li meclis üyelerinin kabulüyle oy çokluğuyla kabul edilmişti.

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ İSTİFA DİLEKÇELERİNİ VERDİ İDDİASI

İddiaya göre AKP’li bazı meclis üyeleri, başkan Tutaşı’nın belediyedeki usulsüzlüklerini AKP genel merkezine götürdüğü ve AKP Mardin İl Başkanlığı'nın da Tutaşı hakkında işlem başlatılmasını talep ettiği, taleplerinin karşılık bulmaması sonucunda ise istifa etme kararı aldıkları ve dilekçelerini verdikleri ileri sürüldü.

ŞİKAYETLER DİKKATE ALINMAMIŞ

İddialara ilişkin konuşan ve isminin verilmesini istemeyen bir meclis üyesi, AKP’li meclis üyeleri ile belediye başkanı Tutaşı arasında uzun süredir sorunlar yaşandığını söyledi. Artuklu belediyesi meclis üyesi AKP’li meclis üyelerinin istifa ettikleri iddialarıyla ilgili ise şunları söyledi;

“2020-2021 belediye denetim raporlarındaki usulsüzlüklerden dolayı belediye meclis üyeleriyle belediye başkanı arasında sorunlar vardı. Daha öncede böyle restleşmeler vardı. İddia edilen usulsüzlüklerle ilgili genel merkezden bir yetkili gelip görüşmeler yapmıştı ancak herhangi bir sonuç çıkmamıştı.

En son bir ay önce belediye meclis üyelerinin tekrar Ankara’ya gidip usulsüzlükleri dile getirmeleri sonrasında genel merkezden görevlendirilen bir isim Artuklu’ya gönderildi. Meclis üyeleriyle toplantı yaptı, notlarını aldı ancak yine herhangi bir şey olmadı.

Uzun süredir bu konu gündemdeydi ve bu pazartesi belediye meclis üyeleri kendi aralarında böyle bir karar almışlar. Kararların arkasında dururlar mı durmazlar mı o şu an için net değil ama aldığımız bilgiye göre pazartesi günü istifa dilekçelerini içeriye vermişler.”

“PAZARTESİ NETLEŞECEK”

İddialarla ilgili aradığımız belediye başkanı Abdulkadir Tutaşı telefonlara cevap vermedi. AKP’li belediye meclis üyesi Hasan Anuk ise şu anda istifaların olmadığını ve durumun pazartesi günü netleşeceğini ifade etti.

[old_news_related_template title="AKP'li borçlu belediyeden yöneticilerine milyonlarca lira 'huzur hakkı' maaşı" desc="Vatandaş yoksullukla boğuşurken borçlu AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 98 yöneticisine maaşları dışında milyonlarca lira 'huzur hakkı' maaşı ödediği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/22/iecrop/akpli_16_9_1655909255.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-borclu-belediyeden-yoneticilerine-milyonlarca-lira-huzur-hakki-maasi-7208906/"]

[old_news_related_template title="AKP’li başkana, eski makam şoföründen şok suçlama" desc="AKP’li Eskişehir İnönü ilçe Belediye Başkanı Kadir Bozkurt hakkında, AKP Eskişehir Tepebaşı ilçe teşkilatı üyesi aynı zamanda bir dönem başkanın makam şoförlüğünü yapan Hasan Güçbilmez, suç duyurusunda bulundu. Güçbilmez, AKP’li başkanın belediyenin aracına alınan kışlık lastikleri kendi özel aracına taktığını, belediye için alınan çiçekleri kendi bahçesine diktiğini hatta belediye için alınan tuvalet kağıtlarını bile başkanın evine götürdüğü iddialarında bulunurken başkan Bozkurt ise kendisine iftira atıldığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/22/iecrop/akp_16_9_1655907830.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-baskana-eski-makam-soforunden-sok-suclama-7208915/"]