TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, 22 Aralık 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Cengiz Holding tarafından yayınlanan reklam filmine vurgu yaparak Mehmet Cengiz için şunları söylemişti:

"Bakın bu müteahhit çetesi var ya, herkesin bildiği küfürbaz olanı. Dün aynı anda birçok kanala birden reklam vermiş. Belli ki imajlarının sarsıldığını düşünüyorlar. Konuyu toparlamaya çalışıyorlar. Ne diyorlar; kim ne derse desin şerefleriyle çalışıyorlarmış, ağaçtan ilham almışlar... Beceremeyeceksin Mehmet Cengiz efendi, beceremeyeceksin.

Ağaç katliamların, yıkımların, doğayı yağmalaman; hele o millete ettiğin küfürler bu halkın hafızasından hiç ama hiç çıkmayacak. İşçi iktidarı kurulduğunda, bu Saraylar yıkıldığında senin elinde ne var ne yoksa hepsini alacağız. Bu milletin, alın teriyle çalışan milyonların gasp ettiğin tüm değerlerini senden geri alacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Kendinizi kurtaramayacaksınız."

20 BİN TL TAZMİNAT CEZASI

Açıklamanın ardından Baş hakkında Cengiz’in avukatları ‘kişilik haklarının zedelendiği’ iddiasıyla 250 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkeme, Baş’ın 20 bin liralık tazminat ödemesine hükmetti.

ERKAN BAŞ: O PARAYI ÖDEMİYORUM

Mahkeme kararının ardından Erkan Baş, şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün öğrendik ki dava sonuçlanmış. Saray yargısı, Mehmet Cengiz’e faiz ve mahkeme masraflarıyla birlikte yaklaşık 35 bin lira ödememe karar vermiş. Bu karar, mahkemelerin, saraya ve onun beslediği patronlara ne kadar derinden bağlı olduklarını bir kez daha göstermiş oldu.

Bir siyasi partinin genel başkanının yaptığı siyasi bir değerlendirmeyi, para cezasıyla cezalandırmak istiyorlar. Bizim diyecek tek sözümüz var. Yok öyle yağma! Mehmet Cengiz’e o parayı ödemiyorum.

Partimizin programında da ifade edilmiş bu görüşlerimizin haklılığından korkyuorlar; halktan çalınan ne varsa hepsini geri alacağız ve onu üreten, yaratan, gerçek sahibi olan halka vereceğiz. Tüm hukuksuzlukların da hesabını soracağız."

[old_news_related_template title="Erkan Baş: Erdoğan imzalı bu belge iflasın resmidir" desc="Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından Meclis'e sunulan ek bütçe teklifine ilişkin eleştirilerde bulundu. Teklifi, 'iflasın itirafı' olarak nitelendiren Baş, 'Recep Tayyip Erdoğan imzası taşıyan bu belge, iflasın itirafıdır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/21/iecrop/bas_16_9_1655830043.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erkan-bas-erdogan-imzali-bu-belge-iflasin-resmidir-7206938/"]