İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi Mahallesi ve Seferihisar Beyler Barajı civarında öğlen saatlerinde yangın çıktı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanlarda çıkan yangına müdahale etmek için çalışma başlattı.



Birgi'deki yangın için 4 helikopter, 4 uçak ve 20 arazöz, Seferihisar'daki yangın için de 3 helikopter, 2 uçak ve 12 arazöz sevk edildi.

İKİ YANGIN DA KONTROL ALTINDA

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yangına hızlıca müdahale edildi, 149 dakika içerisinde kontrol altına alındı. 'Ormanın Kahramanları' teşekkürler" denildi.

Seferihisar'daki yangın da ekiplerce kontrol altına alındı. Yangının çıktığı bölgelerde soğutma çalışmaları sürüyor.

[old_news_related_template title="İstanbul'da orman yangını" desc="Beykoz, Çavuşbaşı'nda henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Evlere yakın noktada çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan, helikopterle de müdahale edilen yangın, yaklaşık bir saat içinde söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/03/iecrop/2-11_16_9_1656841224.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istanbulda-orman-yangini-6-7229053/"]