CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün bir dizi ziyarette bulunmak ve açılış törenine katılmak üzere geldiği Burdur’da coşkuyla karşılandı. Burdur Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada CHP’li belediye başkanlarının ayrım yapmadan herkesi kucakladıklarını söyledi.

“KAVGA ETMEK İSTEMİYORUZ"

Barış ve kardeşlik mesajları veren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bu güzel coğrafyada kavga etmek istemiyoruz, kucaklaşmak istiyoruz. Bu güzel coğrafyada zenginliklerimizin herkesin bilmesini istiyoruz. Yoksullaşmak istemiyoruz. Bu güzel coğrafyada dayanışma kültürünün büyümesini ve geliştirilmesini istiyoruz. Kimse kimseye kin ve öfke duymamalı, tam tersine beraber olmalıyız. Umutlarımızı büyütmeliyiz. Bunun üzerinden gidersek Türkiye hızla büyür, gelişir.”

YURT DIŞINA NEDEN GİTTİĞİNİ ANLATTI

Yurt dışına neden gittiğini de anlatan Kılıçdaroğlu, “Teknolojide Amerika’nın bir numaralı üniversitesine gittim yani MIT’e gittim. Harvard Üniversitesi’ne gittim. İngiltere’de üniversitelere gittim. Bana hep şu suçlamayı yaptılar, ‘Vay efendim siz oraya icazet almaya mı gidiyorsunuz?’ Hayır, biz  Kuvay-ı Milliyeciyiz. Biz icazeti sadece sizden alırız, başka bir yerden almayız. Biz haram yemeyiz. Bizim haramla ilgimiz yoktur. O nedenle dedim helalleşelim diye. Biz şunun için gittik; artık Türkiye teknoloji çağını yakalamak zorundadır. Türkiye büyümek zorundadır. Teknoloji konusunda dünyaya meydan okumak zorundadır. Biz üretelim, kazanalım. Ürettiğimizle gururlanalım. Üniversite bilgi üretecek. Bizim üniversitelerimizin de bilgi üretmesi lazım, bunun için gittim” dedi.



"SONUMUZ FELAKET OLUR"

Türkiye’nin teknoloji çağını yakalaması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Yakalamazsak sonumuz felaket olur. O nedenle Türkiye yeni bir hamleyi başlatmak zorundadır. Hem Amerika’da hem İngiltere’de çok sayıda Türkiye kökenli bilim insanlarıyla 70 kişilik bir ekip kurduk. 24 saat çalışacak bu ekibimiz. Türkiye nasıl büyür, bilimde teknolojide nasıl kalkınır ve Türkiye kendi bölgesinde nasıl daha güçlü bir ülke olabilir onun için çalışacak” diye konuştu.

"BİZ BU MİLLETE HİZMET EDECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, iktidarın CHP’li belediyelere yönelik engellemeleri hakkında ise, “Engel çıkartıyorlar, biliyorum. Mahkemeye veriyorlar, biliyorum. Tehdit ediyorlar, biliyorum. Müfettiş gönderiyorlar, biliyorum. Ne yaparsanız yapın, biz bu millete hizmet edeceğiz, hiçbir güç alıkoyamaz” dedi.

"BEŞLİ ÇETELER, MAFYALAR KAYBEDECEK"

Uyuşturucu baronları ve beşli çetelerle mücadele edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

- Bu milletin huzuru için herkesin hakkını ve hukukunu teslim edeceğim. Bundan emin olmanızı isterim. Bazıları kaygılanıyorlar. Uyuşturucu baronları kaygılanıyor. ‘Acaba Millet İttifakı gelirse bizim burnumuzdan getirir mi?’ Evet. Burnunuzdan getireceğiz. Beşli çeteler: ‘Acaba bu güne kadar götürdüklerimizi bizden geri alırlar mı?’ Evet, alacağız.

- Yeraltı dünyası, mafya… Hesabını soracağız. Bu ülkede herkes huzur içinde yaşayacak. Herkes kazanacak. Uyuşturucu baronları, beşli çeteler, mafyalar bunlar kaybedecek. Bunları Türkiye’den silip atacağız. Bu ülkeye huzuru ve bereketi getireceğiz.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Altılı Masa açıklaması: Tek bir hedefimiz var" desc="Antalya’da katıldığı toplu açılış töreninde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li bir belediye başkanına geçenlerde 200’ün üzerinde müfettiş geldiğini hatırlatarak, “365 gün denetim yapın. Denetimden çekinmeyiz, korkmayız ama ön yargını denetim olmamalı. Olmayan bir olayı olmuş gibi yapıp belediye başkanlarımızı cezalandırmak istiyorlar.” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/21/kk-aa.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglundan-altili-masa-aciklamasi-tek-bir-hedefimiz-var-7532346/"]