Kaza, saat 16.35'te Armutalan Mahallesi Datça yolunda meydana geldi. Marmaris'ten Datça istikametine seyir halinde olan Murtaza Arslan (58) yönetimindeki Irak uyruklu turistleri taşıyan 66 DC 170 plakalı safari aracı cipi, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı.

Arslan'ın direksiyon hakimiyetini kaybettiği cip, devrilerek metrelerce sürüklendi. Bu sırada arkasından gelen Ali Kudret Temizkalay yönetimindeki 20 ACY 932 plakalı otomobil de devrilen cipe çarptı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Irak uyruklu turistlerden Ali Jawdat Kadhim, Mohammed Saddar Jabbar, İbrahim M. Haalamar, Ayad Mustafa Abdulhafed ve Hayder Fadhıl Jalil Almasslawi'nin hayatını kaybettiği belirlendi.

Mustafa Tharmur (25), Doaa Mahommed (23), Çayn Şuayp Mohammed (30) ve ismi henüz öğrenilemeyen 1 turist de yaralanırken sürücü Arslan'ın kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi.

2 KİŞİNİN HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.



İKİ SÜRÜCÜ DE GÖZALTINA ALINDI

Kazadan sonra devrilen safari cipinin sürücüsü Murtaza Arslan ile arkasından gelerek bu araca çarpan otomobilin sürücü Ali Kudret Temizkalay gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

2 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada olayla ilgili adli ve idari tahkikatın başlandığı ifade edildi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili derhal soruşturma başlatıldığı belirtildi.

2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Cenazelerin kimlik tespiti, ölü muayene ve otopsi işlemleri cumhuriyet savcılarımız nezaretinde devam etmekte olup olayla ilgili araç sürücüleri M.A ve A.K.T ile tur şirketi sahibi C.A. gözaltına alınmıştır. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir."

VALİ VEKİLİ YILMAZ'DAN YARALILARA ZİYARET

Muğla Vali Vekili Ali Yılmaz; Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim'le birlikte Marmaris'teki kazada yaralananlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yılmaz ve beraberindekiler hastane görevlilerinden yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.



GAZİANTEP VE MARDİN'DE 36 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gaziantep ve Mardin’de 20 Ağustos'ta yaşanan iki trafik kazası Türkiye’yi yasa boğdu. Gaziantep'te kaza yapan araca müdahale edenlere yolcu otobüsünün çarpması sonucu 16 kişi hayatını kaybetmişti.

Mardin’in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR’ın 2 araca çarparak devrildiği kazanın ardından, yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR dalmıştı. 1 polisin şehit olduğu iki kazada toplam 20 kişi yaşamını yitirmiş, 26 kişi de yaralanmıştı.

MUĞLA'DA 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

21 Ağustos'ta Muğla Seydikemer'de sürücüsünün hatalı sollama yaptığı otomobil, karşıdan yönden gelen arı yüklü kamyona çarptı. Kazada aralarında Burdur'un Altınyayla ilçesi eski belediye başkanları Süleyman Kılınç (66) ile Mevlüt Şimşek'in (57) de bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

[old_news_related_template title="Muğla'da 'hatalı sollama' kazası; eski belediye başkanları dahil 5 ölü, 2 yaralı" desc="Gaziantep ve Mardin'de yaşanan ve 35 kişinin öldüğü iki facianın ardından bir kaza haberi de Muğla Seydikemer'den geldi. Sürücüsünün hatalı sollama yaptığı otomobil, karşıdan yönden gelen arı yüklü kamyona çarptı. Kazada aralarında Burdur'un Altınyayla ilçesi eski belediye başkanları Süleyman Kılınç (66) ile Mevlüt Şimşek'in (57) de bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/22/iecrop/hatali-sollama_16_9_1661160673.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/muglada-hatali-sollama-kazasi-eski-belediye-baskanlari-dahil-5-olu-2-yarali-7321995/"]

[old_news_related_template title="Scooter kazasında Dilara'nın ölümüne neden olan sürücüye tahliye" desc="Şişli'de scooter kullanıcısı dansçı Dilara Gül'e çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sürücü Hakan Akçelik'in tutuklulukta geçen süre ve delillerin toplanmış olması gerekçeleriyle tahliyesine karar verildi. Sanık Akçelik, hakkında yurt dışı yasağı ve karakola imza atma şartı konuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/24/iecrop/sequence-01.00_00_00_00.still003_16_9_1659361762_16_9_1661335806.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/scooter-kazasinda-dilaranin-olumune-neden-olan-surucuye-tahliye-7326000/"]