İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı tarafından başlatılan "Anlat İstanbul" projesi tamamlandı.
Çalışmalar sonucunda hazırlanan raporu İstanbul İl Başkanlığı'ndaki programla açıklandı.

Programa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti milletvekilleri, il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı

Akşener’in konuşmasından başlıklar şöyle:

*Parlamenter sisteme geçişe dair herhangi bir cümle sarf edilecek miydi? Bugün Cumhur İttifakı vardı zaten, Millet İttifakı diye bir başka organizasyon olabilecek miydi?

*Yeni siyasi yolculuklara çıkan arkadaşlarımızın o yolculukları olabilecek miydi? Başlangıç sizsiniz. Zorluklara görüp dayanıp ve sonuçta bir başarı öyküsü Türkiye adına oluşturan sizlersiniz.

*Şimdi bunu şunun için söylüyorum. Çok kolaymış gibi görünen pek çok konu inanılmaz derecede zordu.

*Millet İttifakı dediğimiz organizasyonun zaten neredeyse 2017’den beri var olan Cumhur İttifakı organizasyonunu geçtiği konuşuluyorsa ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak diye bir merak varsa bugün İstanbul ve Ankara diğer büyükşehirler de dahil ama en dikkat çekici ikisinin kazanılması olduğu için onlara örnek veriyorum, bu iki büyük şehrin kazanılmasına dair mutluluk, heyecan bugün konuşuluyorsa ve muhalif seçmen diye kabul ettiğimiz hangi siyasi partiye oy verirse versin; o seçmen bugün umutlu ve kendine güvenliyse…

*Bunun müsebbibi, sahibi sizlersiniz. Siz olmasaydınız, siz dayanmasaydınız, siz direnmeseydiniz, Buğra Başkan ‘sabır’ dedi; ama ben onun içine bir de sebatı koyuyorum, sabır ve sebat olmasaydı ‘bugünkü Türkiye nasıl olurdu’ sorusunun cevabı ‘hiç de iyi olmazdı.’

"TÜRKİYE ASGARİ ÜCRETE MAHKUM OLMUŞ"

*Türkiye asgari ücrete mahkum olmuş. Ev kadınlarının hali perişan. Hayvan yetiştiricilerinin inanılmaz hikâyeleri var.

* Mesela Kayseri'de gözleri yaşlı bir arkadaş seslendi: "Abla ben mallarıma oruç tutmayı öğrettim" dedi. Yem o kadar pahalı ki aralıklı veriyor. Ben bunu birkaç yerde söyledim.

Biz İYİ Parti olarak makulün temsilcisiyiz. Makulün peşinde yürümeye devam edeceğiz. İstanbul bu çalışmanın geniş ürünü.

Uyuşturucu diye bir meselenin benim gezdiğim yerlerde de İstanbul’da da ne kadar önemli olduğunu gördük. Bana Ahlat’ta, İstanbul’da, Ankara’da da söyledi anneler.

*Yüz liraya uyuşturucu satılıyorsa bazıları görevini yerine getirmiyor demektir. Her yerde annelerin şikayeti uyuşturucu, demek ki bir yerlerde bozukluk var, bunun düzeltilmesi gerekiyor.

*Ben, bir genç arkadaşımız ve sosyal hizmetler konusunda uzman bir hanım arkadaşımızla ziyaret ediyoruz. Hanım kız deyince kızılıyor, sürtük deyince problem yok.

"SOSYAL DEVLET HAKİKATEN ÖLMÜŞ"

*Evlere izin alarak giriyoruz. İstanbul’un bazı mahallelerinde tahmin edemeyeceğiniz problemler var. İşte bir beka sorunu da buradadır.

*İstanbul’un apartmanların altı ayağının izi çıkıyor. O evlerdeki çocuklarda astım, bodurluk başlamış.

*Çocuklar inanılmaz zayıf. O evlerin buzdolaplarını açtığınızda gördüklerinize bağıra bağıra ağlayabilirsiniz.

*Bol bol makarna pişiyor. Gıdaya ulaşmanın her ay ne kadar aşağı doğru indiğini görüyorsunuz. Sosyal devlet hakikaten ölmüş.

[old_news_related_template title="Meral Akşener: Gençler Meksika üzerinden ABD'ye gidiyor" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Gençlerimiz ülkeyi terk ediyor. Dün öğrendim Meksika üzerinden Amerika’ya 2 bin 218 gencimiz iltica etti” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/22/iecrop/a60d368b-4782-4cb7-b5f0-f1ad5c990b6b_16_9_1658492825.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meral-aksener-gencler-meksika-uzerinden-abdye-gidiyor-7264204/"]